Vrijedi li igrati protiv njih? Pogledajte kakav tim Amerikanci spremaju za Pariz!
FOTO: EPA

Osam imena poznato

Vrijedi li igrati protiv njih? Pogledajte kakav tim Amerikanci spremaju za Pariz!

Haris Zilić

Bliže nam se Olimpijske igre u Parizu koje će biti glavni sportski događaj u 2024. godini pored Evropskog prvenstva u fudbalu i nema sumnje da je ovo prava sportska godina.

Takmičenje koje uvijek izazove pažnju na Olimpijskim igrama je košarkaški turnir gdje igraju najjače selekcije svijeta i borba za medalje nudi velika uzbuđenja.

Na Olimpijskim igrama nema kalkulacija ni pravilnika i reprezentacije dolaze u najjačim rosterima što daje posebnu drža samom turniru.

Mnogi su mišljenja da Amerikanci Olimpijske igre doživljavaju kao jedini ozbiljno takmičenje što je daleko od realnog, ali imaju svoju politiku.

Tako SAD na svake Olimpijske igre šalje Dream team, a i u Parizu spremaju spektakl. Američki mediji pišu da je poznato osam od 12 igrača koji će činiti roster SAD-a.

Oglasi

Tako ćemo u Parizu u dresu SAD-a gledati: Steph Curry (Golden State), Jrue Holidey (Boston), Devin Booker (Phoenix), Kevin Durant (Phoeniy), Lebron James (L.A. Lakers), Jayson Tatum (Boston) i Joel Emblid (Philadelphia).

Preostala četiri mjesta popnuit će također četiri NBA zvijedze, a blizu tima je i Anthony Davis, kao i Anhtony Edwrads.

Prema ovim imenima, SAD bi mogao imati jendu od najjačih selekcija u posljednje vrijeme i bez sumnje će biti prvi kandidati za olimpijsko zlato.

Kompletan spisak američkih košarkaša za Pariz trebao bi biti poznat sredinom juna po završetku aktuelne NBA sezone.

Top Komentari

Realno01
Naravno da mogu.Ovo su sve individualci a pokazalo se zadnjih godina da timska košarka je bolja od individualaca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi