Španija deklasirala Bugarsku na startu Eurobasketa

Opravdali ulogu favorita

Španija deklasirala Bugarsku na startu Eurobasketa

E. Čaušević

Košarkaši Španije danas su ubjedljivo pobijedili Bugarsku sa 114:87 na startu Eurobasketa.

Španci su opravdali ulogu velikog favorita u ovoj utakmici i bez većih problema su u Tbilsiju danas pobijedili Bugarski.

Crvena furija vodila je od samog početka utakmice i nije ispuštala prednost. Već nakon prve dionice bilo je jasno da će Španija slaviti jer je imala prednost od 28:17.

Španci su i u drugoj četvrtini igrali fantastično i pokazali su zbog čega su jedni od favorita za osvajajnje titule prvaka Evrope.

Nakon prve dionice Španci su vodili sa 57:35 i u drugom poluvremenu su lagano priveli meč kraju.

Bugari su bili nešto bolji u trećoj dionici u kojoj su dali 31 poen, ali nisu uspjeli da smanje zaostatak u odnosu na Španiju koja je u ovoj četvrtini postigla 32 poena.

Oglasi

Do kraja utakmice Crvena furija je laganim tempom meč privela kraju i zasluženo slavila sa 114:87.

Špance je do pobjede vodio Brown sa 17 poena, dok je 16 dodao Willy Hernangomez. U ekipi Bugarske istakao se Aleksandar Vezenkov sa 26 poena.

Eurobasket, 1. kolo:

Španija - Bugarska 114:87 (28:17, 29:18, 32:31, 25:21)

Španija: Brown 17, Pradilla 10, R. Fernandez 14, Lopez-Arostegui 5, J. Fernandez 12, Brizuela 7, Diaz 5, Saiz, W. Hernangomez 16, Garuba 10, J. Hernangomez 13, Parra 5.

Bugarska: Alipiev, Bost 6, Karamfilov, Kostov 13, Yanev, Stoilov 12, Ivanov 16, Marinov 9, A. Ivanov, Dimitrov 5, Vezenkov 26, Simenov.

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Iskoristio bih priliku da se naguzim majke glavnim i odgovornim urednicima takozvanog javnog televizijskog servisa BiH jer su nam omogučili da gledamo EuroBasket..!!!! Da Bog da se ugasili danas za sva vremena…
3 2
King_Kenny
...Spanci su sportska velesila,oni su uvijek medju favoritima za trofej pa i sada...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi