S Dončićem kreću po novo zlato: Objavljen konačan spisak Slovenije za Eurobasket

Slovenci će biti favoriti

S Dončićem kreću po novo zlato: Objavljen konačan spisak Slovenije za Eurobasket

Edmir Škorić

Poznat je sastav Slovenije koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Slovenska reprezentacija u ponedjeljak poslijepodne iz Minhena seli na teren Eurobasketa u Koelnu. Prije odlaska selektor Aleksander Sekulić odredio je dvanaest košarkaša koji će braniti slovenske boje na prvenstvu.

Prva postava u nedjeljnom prijateljskom obračunu protiv Njemačke ujedno se ispostavila kao onom koja će igrati na Eurobasketu, pa se selektor na kraju zahvalio Gregoru Hrovatu i Jakobu Čebašeku, koji će putem TV-a gledati nastupe svojih saigrača.

Kapiten tima je Goran Dragić, a prva zvijezda uz naravno Dragića je Luka Dončić, košarkaš Dallas Mavricksa, a tu su i druge slovenske zvijezde poput Zorana Dragića, Ede Murića, Jake Blažića...

Slovenija je 2017. godine osvojila naslov prvaka Evrope i u Njemačku stiže kao jedan do glavnih favorita.

Slovenski košarkaši odbranu naslova počinju u četvrtak kada će na otvaranju turnira u Kölnu igrati protiv Litvanije. U grupi B još su Francuska, Njemačka, Mađarska i BiH.

Konačan spisak: Goran Dragić, Žiga Samar, Luka Rupnik, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelić, Edo Murić, Mike Tobey, Jaka Blažić, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Luka Dončić i Vlatko Čančar.

Top Komentari

King_Kenny
...Spanija ovo uzima na kraju,nisu ni u top 5 favorita,nemaju neke NBA zvijezde,sem brace Hernangomez koji su cisti prosjek tamo,ali sigurno se iz najjace lige u Europi moze sastaviti pristojna ekipa koja ce igrati bez pritiska kao drugi...
0 1
Chico
E cuj oni favoriti jedva da imaju 6 dobrih igraca. Jest da je Doncic jedan od najboljih na svijetu, al moras imati jos da budes sampion Europe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi