Srbija razbila Portoriko, Avramović i i Milutinov hvale atmosferu u timu

Prijateljski susret

Srbija razbila Portoriko, Avramović i i Milutinov hvale atmosferu u timu

Adnan Beganović

Košarkaška reprezentacija Srbije je sa ubjedljivih 110:75 savladala Portoriko u susretu koji je odigran u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo.

U okviru priprema za Svjetsko prvenstvo košarkaška reprezentacija Srbije je u Beogradz pred nekih 12:000 gledalaca sa ubjedljivih 110:75 savladala Portoriko.

Iako bez nekoliko velikih zvijezda izabranici Svetislava Pešića su u duelu sa Portorikom pokazali snagu, a najefikasniji su u redovima Srbije bili Dobrić sa 23, te Milutinov i Bogdanović sa po 15 poena.

Dobru rolu imao je i Aleksa Avramović koji je postigao 10 poena, a nakon meča ovaj košarkaš je izjavio:

"Nivo agresivnosti odbrane mnogo pokazuje. Iz dobre odbrane izrodili su se lagani kontranapadi. Što se tiče same atmosfere mogu reći da je uvije sjajna. Idemo na prvenstvo da damo svoj maksimum. Radimo posao koji najviše volimo, pogotovo kada igramo za reprezentaciju."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Novinarima, među kojima je bio i dopisnik SportSport.ba nakon meča e obratio i Nikola Milutinov.

"Napredovali smo mnogo u odnosu na prethodnu utakmicu. Dobro je da ćemo imati više igrača u rotaciji. Biće vremena i za odmor. Atmosfera je dobra i to me raduje", rekao je Milutinov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi