Svetislav Pešić preuzima reprezentaciju Srbije

Nasljednik Kokoškova

Svetislav Pešić preuzima reprezentaciju Srbije

A. Čaušević

Poslije neuspješnog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre košarkaška reprezentacija Srbije će dobiti novog trenera. 

Igor Kokoškov se već sada može smatrati bivšim, a prema informacijama iz Srbije naslijedit će ga Svetislav Pešić.

Pešić je veoma iskusan trener, iza sebe ima četiri decenij trenerskog iskustva i prema svemu sudeći uskoro će početi drugi mandat u Srbiji.

Legendarni košarkaš sarajevske Bosne je od 2000. do 2002. s klupe predvodio Jugoslaviju koja je postala prvak svijeta u Indianapolisu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U proteklih nekoliko godina ovaj 72-godišnjak je radio u Barceloni i Bayernu. Osim selektorske pozicije u Jugoslaviji u dva navrata je trenirao i Njemačku s kojom je 1993. godine bio prvak Evrope.

Inače, Kokoškov neće biti bez angažmana. U novoj sezoni NBA lige radit će kao asistent Jasonu Kiddu u Dallas Mavericksima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi