Haos u Turskoj, Izraelac pogođen u glavu, meč prekinut pa nastavljen

Na derbiju Bešiktaš - Fenerbahce

Haos u Turskoj, Izraelac pogođen u glavu, meč prekinut pa nastavljen

M. Šljivak

Bešiktaš je u derbiju 10. kola turskog prvenstva savladao Fenerbahče rezultatom 68:64,  a u ovom meču navijači domaćeg tima povrijedili su izraelskog košarkaša Yama Madara. On je pogođen predmetom s tribina i utakmica je u jednom trenutku prekinuta.

Nemile scene dešavale su se večeras na derbi susretu prvenstva Turske u košarci između gradskih rivala Bešiktaša i Fenerbahčea. Stradao je košarkaš Fenera Yam Madar kojeg su navijači Bešiktaša pogodili predmetom s tribina.

Incident se desio pred kraj prvog poluvremena. Došlo je do određenih nemira na terenu, a nakon skandiranja navijači Bešiktaša su bacili predmet koji je pogodio izraelskog košarkaša.

Saigrači i ljekarski tim odmah je pritrčao u pomoć povrijeđenom košarkašu, utakmica je određeni period bila u prekidu, a Madar je završio na šivenju glave.

Oglasi

Izraelac se usprkos povredi vratio na parket. Uspio je odigrati 23 minute i ubaciti pet poena u porazu svog tima.

Derek Needham je predvodio Bešiktaš do pobjede u ovom duelu s 15 poena, Arslan je dodao 14, a Mathews 11 koševa.

Kod Fenerbahčea Nigel Hayes je ubaci 18 poena, Sertac Sanli je dodao 14 poena i 10 skokova, a Marko Gudurić 10 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fenerbahče je nakon 10 odigranih kola u prvenstvu Turske na omjeru od osam pobjeda i dva poraza, a Bešiktaš je na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza.

Top Komentari

desnibocni
A de, niste trebali. Je li crk'o, mamu mu *******.m?
0 0
user1676717906
Crko majmun
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi