Dok nova afera trese KS BiH, Zmajice igraju novi meč, a zamislite ulaznica više nema u prodaji

Razija Mujanović žestoko kritikovala sekretara Amera Čolana

Dok nova afera trese KS BiH, Zmajice igraju novi meč, a zamislite ulaznica više nema u prodaji

S. Mlaćo
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas pred sobom ima težak zadatak, u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Eurobasket gostuje prvom favoritu naše grupe, selekciji Belgije.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas pred sobom ima težak zadatak, u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Eurobasket gostuje prvom favoritu naše grupe, selekciji Belgije od 16:15 sati.

Zmajice su u prvom kolu savladale Belgijanke u sarajevskoj Skenderiji (87:81), ali od tog meča mnogo toga se promijenilo u našem timu. Belgija se u međuvremenu revanširala reprezentaciji BiH na Svjetskom prvenstvu (85:55), a sada također želi ponoviti taj scenario.

U belgijskom Leuvenu vlada veliki interes za ovaj meč, ulaznice su rasprodane još prije nekoliko dana.

Selektor Zmajica Goran Lojo s podmlađenom ekipom pokušat će napraviti iznenađenje. Belgiji će se suprotstaviti sa sljedećim igračkim kadrom: Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Jovana Marković, Dragana Domuzin, Gabriela Visković, Nikolina Zubac, Jovana Mandić, Milina Mišeljić i Ajla Selimović. Nastup Dragane Zubac pod upitnikom je zbog bolesti ove igračice.

Pred ovaj meč oglasila se legendarna Razija Mujanović, tim menadžer naše reprezentacije, koja je iznijela žestoke optužbe na račun generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana.

Oglasi

“Obzirom da se već dugo  špekuliše i komentariše da je "nešto trulo u državi Danskoj" (čitaj - KS BiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost, osjećam dužnost da sa vama podijelim isti.

Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem.

I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze“, napisala je Mujanović na svojoj stranici te postavila svoj izvještaj kao tim menadžer naše selekcije i velika legenda bh. sporta koja ima potpunu podršku javnosti.

Kritike je uputila na adresu generalnog sekretara Amera Čolana.

Navela je da su motivacija njenog ulaska u KS BiH bile talentovane djevojke, te dodala da problemi za žensku reprezentaciju počeli se javljati nakon Eurobasketa.

Oglasi

"Nešto se čudno počinje dešavati sa našim generalnim sekretarom Čolanom, sa njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Ni nakon pet mjeseci kancerijal Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcjenjene i degradiranje, te nisu usjetile poštovanje“, između ostalog je napisala Mujanović.

Ističe da se teško bilo spremati za Svjetsko prvenstvo s obzirom da Savez nije imao novca i moramo se improvizirati. Dodaje da je selektor Lojo privatnim vezama uspio obezbijediti turneju u Italiji od deset dana za 22 osobe.

Spomenula je i odlazak na Svjetsko prvenstvo te navela da je u Australiju putovalo 13 igračica i 12 dodatnih osoba.

Ističe da ne zna za par osoba koji je razlog njihovog putovanja. Navodi da je sekretar Čolan bio bahat u Australiji, često je kaže koristio psovke, dogovarao večere sa dijasporom bez konsultacija sa ostalima.

Umjesto da bude u odijelu, on je dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bila sramota. Morala sam da se crvenim jer sekretar nema volje da obuće košulju“, napisala je Mujanović.

Navodi i to da je reprezentacija više opreme imala 1993. godine, a u Njemačkoj je zatim nedostajala oprema te je reprezentacija doživjela novu sramotu.

Poslije svega pitamo se da li je rezultat uopšte važan, ako znamo ko šta sve prolaze naše selekcije.

Mujanović je odmah podržao i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić, ali i ostala gotovo kompletna javnost.

Promo

Top Komentari

mate.raguz
-40. Jos kad se umisa jugoslavenka Razija, Titna pijonirka,haha
1 6
user1666374721
To je sad potpuno druga ekipa, pomlađena, oslabljena, pa kad dodamo probleme koji nas prate konstantno, dobit ćemo rezultat. Volio bi da griješim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi