10 najvećih fudbalera koji su izdržavali zatvorske kazne

10 najvećih fudbalera koji su izdržavali zatvorske kazne

Peter Storey

A. Haznadarević

Da će Fabio Cannavaro, kao nekadašnji osvajač Zlatne lopte i šampion svijeta najvjerovatnije morati odslužiti 10-mjesečnu kaznu zatvora, informacija je koju su prenijeli svi svjetski mediji i koja je privukla veliku pažnju javnosti. Ako zaista utaja poreza primora legendarnog italijanskog fudbalera da skoro godinu dana leži u zatvoru, ipak neće biti ni prvi a ni posljednji veliki fudbaler koji je prošao kroz slično iskustvo u životu.

Djelo: Krađa automobila, udruživanje radi krivotvorenja zlatnika i krijumčarenje pornografije

Vrijeme provedeno iza rešetaka: 3 godine i 28 dana

Čovjek koji je odigrao preko 500 utakmica za Arsenal, 1980. godine se našao iza rešetaka zbog krađe automobila i stupanja u kriminalnu grupu radi krivotvorenja zlatnih novčića. 10 godina kasnije zbog mnogo bizarnijeg razloga je morao odslužiti još 28 dana zatvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.