Alkohol ga uništava: Snimak s pijace je srceparajući, najveća "tiha patnja" fudbala propada kao niko

Bio među najboljim na svijetu, a onda je počeo pakao

Alkohol ga uništava: Snimak s pijace je srceparajući, najveća "tiha patnja" fudbala propada kao niko

Endin Čaušević
Teme:

Iskrenim ljubiteljima fudbala vjerovatno najveća "tiha patnja" je nekadašnji brazilski napadač Adriano koji je prije 20-tak godina bio među najboljim igračima svijeta, a potom je pao na samo dno. Alkohol je uništio njegovu karijeru i čini se da se još uvijek nije opametio jer se pojavio novi video koji je pokazao da se situacija nije mnogo promijenila.

Priča o Adrianu će ostati sigurno jedna od onih najtužniji koje smo vidjeli u fudbalu jer je zaista srceparajuće kakav krah je ovaj Brazilac doživio dok je bio na vrhuncu svoje karijere i jedan od najboljih na svijetu.

Adriano je prije 20-tak godina blistao u dresu Intera i reprezentacije Brazila gdje je pružao sjajne partije, a njegov siloviti udarac lijevom nogom i danas se pamti.

No, nakon nekoliko fantastičnih sezona i u trenutku kada se očekivalo da Adriano u svojim najboljim godinama bude još i bolji uslijedio je pad od kojeg se on nikada nije uspio vratiti na teren kako je zamišljao.

Nakon smrti njegovog oca u potpunosti se odao alkoholu i noćnim izlascima, te nažalost nikome nije govorio kakve bitke vodi sam sa sobom. U Interu su gledali kako sjajni igrač "nestaje" pred njihovim očima, ali nikada nije priznao kakav problem ima.

Oglasi

Kasnije se vratio u Brazil gdje je živio u potpunosti raskalašenim životom što je na kraju rezultiralo time da sa svega 30 godina završi svoju karijeru.

Adriano i danas živi u Brazilu gdje ga najčešće viđamo po favelama. Nažalost, još uvijek se nije opametio i često se na društvenim mrežama pojavi video na kojem je on "mortus pijan".

U karijeri je zaradio ogroman novac koji čini se još uvijek troši, ali pitanje koliko će to još trajati. Sada se pojavio još jedan tužan video Adriana s jedne pijace u faveli gdje čovjek nikada ne bi ni slutio da će sresti nekada jednog od najboljih igrača svijeta.

On se na takav život u oskudnim brazilskim naseljima očito uklopio, a jedan od fanova ga je snimio i zaustavio se automobilom pored njega kako bi ga pozdravio i sve to objavio je na TikToku.

Oglasi

@rayrayfreire2

@Adriano Imperador da vila cruzeiro pra o Mundofutebol viral adrianoimperador

♬ som original - Ray Freire

Adriano se šalio s ljudima koji su bili na pijaci, ali mnogi vjeruju da se jasno vidi da je i tu bio pod utjecajem alkohola, te da se očito nije nažalost opametio nakon svega što je prošao u prethodne dvije decenije.

I njegov privatni život je turbulentan nakon što se oženio pretprošle godine, a potom se nekoliko dana kasnije razišao sa suprugom jer je partijao nekoliko dana i nije joj se javljao.

Špekulisalo se da su se oni pomirili i da su ponovo zajedno, ali ih u javnosti odavno nema skupa. Adriana sada viđaju najčešće kako se tetura po favelama i nažalost tone sve dublje i dublje.

Iako je govorio da je alkohol za njega prošlost i da je sredio svoj život čini se da to baš i nije istina. Nadati se da će napraviti preokret u svom životu dok to ne bude kasno jer ovo što radi sigurno da nije dobro za njega.

Top Komentari

user1676286668
Zašto je srcepajući??? Što je idiot narkoman i alkoholicar koji nije sam se bio htio dobro u životu sad nek hoda i priča da sam bio pametniji....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi