Sistem je uništio: Život Reyesove udovice je pravi košmar, plače i moli, ali joj niko ne može pomoći

Prolazi kroz ogromne probleme

Sistem je uništio: Život Reyesove udovice je pravi košmar, plače i moli, ali joj niko ne može pomoći

Admin Čaušević

Neočekivana smrt fudblaera Josaa Antonija Reyesa na ljeto 2019. godine šokirala je Španiju kao i cijeli svijet fudbala. Prošle su četiri godine od kobne saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila tada 35-godišnja nogometna zvijezda.

Godinama nakon te tragedije Reyesova porodica prolazi kroz ozbiljnu dramu i vrlo lako bi se moglo desiti da završe na ulici bez obzira na ozbiljno bogatstvo koje je stigao bivši reprezentativac Španije.

Naime, porodica još uvijek ne može platiti brojne hipoteke koje je fudbalera imao, kako je otkriveno. Igrač je umro tako iznenada da nije ostavio testament.

Njegova porodica počela je upravljati nasljedstvom u kojem je bilo 18 nekretnina, sve pod hipotekom, između ostalih i dvije fudbalerove kompanije Marotiri SL i Jose Antonio Reyes SL.

Reyes je poginuo u stravičnoj nesreći 2019. godine

Neka od plaćanja koja njegovi roditelji, njegov brat i njegova udovica Noelia Lopez nisu mogli podmiriti su već završili i tuđem vlasništnu.

Oglasi

Među njima je porodična kuća Josea Antonija Reyesa u kojoj žive njegovi roditelji i brat u Utreri i ona je procijenjena na 300.000 eura, te još jedan stan u istom gradu, Utrera, vrijedan 150.000 eura.

"Jako su zabrinuti, pokušavaju saznati što će im se dogoditi i u stalnom su kontaktu sa advokatima. Kažu da ne znaju ništa ni kada će ih izbaciti na ulicu", jedan je od komentara tajnog izvora za španske medije.

Pravna osoba koja je odgovorna za Reyesovo cjelokupno nasljedstvo, budući da nije napravio oporuku, je njegova udovica, Noelia Lopez.

Razlog za to je taj što su su troje djece koje je fudbaler imao još uvijek maloljetni - Noelia i Triana, od 10 i 5 godina, rođene iz njegove zajednice s Noeliom, i Jose Antonio, 15, rezultat prethodne veze s Anom Lopez.

Oglasi

Reyes i njegova supruga su dobili dvoje djece

Zaplijenjena imovina obitelji Josea Antonija Reyesa je gradska kuća i stan u Utreri, vila u Boadilla del Monte, stan u Cadizu i sedam prostorija koje je Reyes stekao u Sevilli.

U augustu prošle godine naložena je ovrha planinske kuće Boadilla, apartmana u Cadizu i poslovnih prostora Bormujos. Sva Reyesova imovina je bila procijenjena na 5.6 miliona eura.

Reyesova smrt ostavila je razbijenu porodicu shrvanu ne samo njegovom smrću, već i smrću njegovog 23-godišnjeg bratića, koji je poginuo s njim u uništenom vozilu.

Reyes je sa 16 godina debitovao u La Ligi i igrao za timove kao što su Real Madrid, Atletico Madrid , Arsenal, Sevilla pa čak i za Xinjiang Tianshan Leopard Football Club, u Kini, a u trenutku smrti bio je član kluba Extremadura Sports Union

Top Komentari

snupi
Nalozena je ovrha.Ovo nekome treba prevesti.Novinari???
2 1
Noname992
Ovako je kad samo igrač zarađuje a ostatak familije priključen ko na infuziju i živi ne zna kako je zaraditi kako je raditi uopste
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi