Dojučerašnji milioneri: Najveći igrači koji su bankrotirali

Dojučerašnji milioneri: Najveći igrači koji su bankrotirali

Brad Friedel

A. Haznadarević

Nakon okončanja igračkog vijeka, sportisti su uglavnom prepušteni sami sebi, te u nastavak života obično ulaze sa različitim poslovnim idejama u koje investiraju svoj zarađeni novac. Veliki broj njih završi sa potpunim krahom, dok se neki čak i ne okušaju u poslovnim vodama zbog potpuno rasipnog života.

Dobro poznati golman Brad Friedel, koji je u redovima Aston Ville ostao i najzapaženiji, prije četiri godine je bankrotirao uz skoro 5 miliona funti dugova. On je u suštini heroj svog rodnog Ohioa, gdje je želio otvoriti fudbalsku akademiju baziranu na neprofitnoj osnovi, ali odustajanje sponzora nakon tri godine radova ga je veoma skupo koštalo. Navodno je uspio povratiti dio izgubljenog novca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.