UEFA i Mozzart daju podršku - novi dresovi za fudbalere Gomjenice!
Fudbaleri Gomjenice oduševljeni Mozzartovim dresovima

Predsjednik kluba Darko Tadić: Beskrajno smo zahvalni na vrijednoj donaciji

UEFA i Mozzart daju podršku - novi dresovi za fudbalere Gomjenice!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Gomjenice trenutno su podstanari, a izgradnja vlastitog stadiona je u toku. Grad im je za tu svrhu dao zemljište, a iz UEFA su im donirali umjetnu travu. U projekat Unije evropskih fudbalskih asocijacija ušlo je samo pet klubova iz Srpske, a FK Gomjenica jedini je klub iz Prijedora koji je ispunio stroge evropske uslove. Zbog toga se nadaju da će do ljeta biti gotova gradnja i da će tada prvi put zaigrati na sopstvenom igralištu i to u - Mozzartovim dresovima!

-Donacija dvije garniture novih dresova iznenadila je sve naše igrače jer nismo očekivali ovako vrijedan poklon. Fudbaleri oduševljeno kažu da su ovo najljepši i najkvalitetniji dresovi koje imamo, stari su nam već bili dotrajali. Ranije smo uvijek morali da tražimo neke donacije, a ovo je prvi put da nas neko samoinicijativno počasti. Zbog toga smo beskrajno zahvalni Mozzartu, ovo je najvrijednija donacija koju smo dobili, a dresove ćemo nositi narednih nekoliko sezona na svim zvaničnim utakmicama - kaže predsjednik kluba FK Gomjenica, Darko Tadić.

Njihov trud i zalaganje prepoznala je i UEFA, koja im je dala podršku. Zbog svega toga Fudbalski klub Gomjenica nije prošao ispod Mozzartovog radara, pa su odlučili da ih iznenade poklonom.

-I mi se nadamo da im naši dresovi biti talični i da će u njima osvojiti nove bodove i napredovati na tabeli. To i jeste cilj naše akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kroz koju želimo da podstaknemo manje, lokalne klubove da u punom sjaju zaigraju pred punim tribinama - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović.

Kroz ovu akciju Mozzart je do sada poslao nove dresove na adrese više od 50 klubova širom BiH, a njihova podrška sportu nastaviće se i u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi