Cijeli stadion aplaudira, Claudio Ranieri plače

Emotivna noć na Sardiniji

Cijeli stadion aplaudira, Claudio Ranieri plače

Edmir Škorić

Niko na stadionu nije mogao ostati ravnodušan. Legendarni trener ispraćen je u penziju, a suze nije mogao zaustaviti.

Cagliari je večeras u prvoj utakmici posljednjeg kola Serije A ugostio Fiorentinu, a duel je završen rezultatom 2:3. No, on će ostati upisan kao posljednji meč u trenerskoj karijeri Claudija Ranijera.

Legendarni Italijan dobio je ovacije prije početka meča cijelog stadiona, aplaudirao je i sudija, kao i protivnički igrači, a on je počeo plakati od silnih emocija.

Ranieri je odlučio u 72. godini završiti sa trenerskom karijerom koja je bila jako uspješna. Cagliari je ostavio u ligi i ponosno može da ide u penziju.

Čak 38 godina bavio se fudbalom, a od toga je 31 godinu bio trener u Seriji A. Sa Leicesterom je osvojio Premier ligu 2016. godine i to je daleko najveći uspjeh koji je ostvario, ali ima i osvojen Kup s Fiorentinom u sezoni 1995/96m kao i Kup Španije sa Valencijom u sezoni 1998/99. Sa tom ekipom je osvajao i Superkup Španije 2004. i Intertoto kup.

Oglasi

Cagliari je vodio i na početku karijere, zatim Napoli, Fiorentinu, Valenciju, Atletico Madrid, Chelsea, Valenciju, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monaco, Leicester, Nantes, Fulham, Sampdoriju i Watford.

Bio je i selektor Grčke 2014. godine, no tu je reprezentaciju vodio samo četiri puta i ostvario tek jedan remi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Odlučio sam da će Cagliari biti posljednji klub koji ću voditi. Moram napomenuti da nisam kandidat za selektora Italije. I da, s vođenjem klubova ću završiti u Cagliariju.

Ovo je zaista pravo mjesto za završetak, osjećam da konačno zatvaram krug. Moja karijera je počela ovdje, Cagliari me je pozvao i vjerovao mi iako sam bio mlad i bez iskustva. Bilo je to prije 35 godina, nisam ni znao da li ću postati trener. Počelo je s idejom da se vratimo u Seriju B za nekoliko godina, a mi smo u dvije godine stigli iz Serije C u Seriju A. Od tada je Cagliari u mom srcu”, izjavio je Ranieri.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Cuj strasan trener, profesor, a vodio toliko velikih klubova s kojima nikad nije osvojio prvenstvo. Jedino je iznenada s lesterom nesto uspio
0 0
K79
Profesor nogometa!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije