Mozzart i Mirza Teletović otvaraju teren u Jablanici

Svečani događaj zakazan u nedjelju od 18 časova

Mozzart i Mirza Teletović otvaraju teren u Jablanici

Sponzorski tekst

Najuspješnije košarkaške dane proveo je u NBA ligi igrajući za Brooklyn Nets, Phoenix Suns i Milwaukee Bucks, a uspješnu karijeru gradio je i na parketu čuvenog španskog kluba Caja Laboral. Prve košarkaške korake napravio je na terenima Jablanice i upravo u ovom gradu kompanija Mozzart u njegovu čast otvara multifunkcionalni teren.

Da, pogađate! Riječ je o Mirzi Teletoviću, nekadašnjem kapitenu košarkaške selekcije BiH, čovjeku, koji će ostati upamćen i po trojkama s parkinga.

Svečano otvaranje zakazano je u nedjelju, 2. Jula, sa početkom u 18 časova, na adresi Zlatnih ljiljana 4, gdje će se ubuduće nalaziti obnovljeni Mozzartovi tereni za košarku, rukomet i fudbal.

Još i danas se sa košarkaških terena, mogu čuti djeca kako uzvikuju “sa parkingaaaaa”. Teletović je svojim trojkama “s parkinga” predvodio Bosnu i Hercegovinu na Euru u Sloveniji, a da bi došao do najvećih košarkaških uspjeha, pomogao mu je teren u Jablanici, kojeg ćemo sada gledati u novom ruhu.

Prve profesionalne košarkaške korake Mirza je napravio upravo na betonskom igralištu srednje škole, a onda i na parketu jablaničke Turbine. Sa samo 14 godina zaigrao je za tuzlansku Sloboda Ditu, odakle ga je put odveo u belgijski Oostende. Sljedeća stanica je bila Španija, gdje je osvojio pregršt individualnih, ali i klupskih priznanja, a pri tome je na sebe skrenuo pažnju košarkaških stručnjaka iz Evrope i svijeta. Košarkaške snove gradio je i na parketu NBA lige, a ostalo je upamćeno i da je jednu od sezona završio kao rekorder Phoenixa. Bio je igrač sa najviše postignutih trojki u ovom klubu, čak 181 za sezonu.

Bio je i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, a danas je posvećen svojoj Jablanici, gdje pokušava zadržati omladinu i mlade da svoju sreću grade upravo u ovom gradu. U sklopu toga, dogovorena je i obnova terena sa kompanijom Mozzart, u čemu je svoj doprinos dao i lično Mirza, koji je finansirao postavljanje ograde oko terena i reflektora.

Obnovljen teren u Jablanici je peti po redu koji kompanija Mozzart rekonstruira u sklopu svog društveno odgovornog rada. Do sada su obnovljena igrališta u Bileći, Doboju i dva u Banjoj Luci.

“Cilj nam je da mladim talentima omogućimo što bolje uslove za dalji razvoj i napredak, u nadi da ćemo jednog dana pratiti njihove košarkaške, fudbalske i rukometne bravure na parketu u dresovima reprezentacije. Pozivam sve građane da dođu na druženje sa Mirzom i zajedno sa nama otvore još jedan teren koji je Mozzart obnovio” istakla je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova.

Nakon svečanog presijecanja vrpce, biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za koje će se zainteresirani prijavljivati na samom terenu. Najuspješniji šuteri će osvojiti vrijedne nagrade, ali će i svakim pogotkom doprinijeti povećanju sume koju će kompanija Mozzart donirati u Fond "Sportisti za život" čiji su osnivači upravo Mirza Teletović, te kapiten nogometne selekcije BiH Edin Džeko, a koji ima za cilj prikupljanja novca za liječenja, lijekove i medicinska pomagala teško oboljelih i socijalno ugroženih osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi