Mozzart na aukciji donirao 15.000 KM za potpisani reket Novaka Đokovića!

Kompletan iznos namijenjen humanitarnim akcijama Udruženja Pomozi.ba

Mozzart na aukciji donirao 15.000 KM za potpisani reket Novaka Đokovića!

Sponzorski tekst

Udruženje Pomozi.ba, prije nekoliko dana, na poklon od anonimnih donatora, dobilo je potpisan reket najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića. Potom su organizovali humanitarnu aukciju, a reket je za 15.000 KM kupila kompanija Mozzart. Time su učinili plemeniti gest jer je sav iznos namijenjen humanitarnim akcijama Udruženja Pomozi.ba.

“Uslov je bio da reket ide na aukciju, a sav prihod za pomoć radu Udruženja Pomozi.ba na našim aktuelnim projektima. Kao i u nekoliko navrata ranije, s obzirom na to da se radilo o vrijednom aukcijskom predmetu, ponudili smo reket nekim od naših najvećih donatora.

Tokom “tihe aukcije”, stigli smo i do najveće ponude, koju nam je dostavila kompanija Mozzart, a koja je i ranije učestvovala u mnogim našim projektima. Zato se zahvaljujemo što su i ovaj put izdvojili veliki iznos novca, kako bi još jednom pokazali svoju humanost”, istakao je Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

Krajnja, ali i najveća ponuda, koju je poslala kompanija Mozzart, iznosila je 15.000 KM, a kompletan iznos namijenjen je humanitarnim aktivnostima Udruženja Pomozi.ba.
-Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu da učestvujemo na ovoj aukciji.

Srčano smo se nadmetali za kupovinu potpisanog reketa najboljeg svjetskog tenisera jer je akcija imala plemeniti cilj – da pomognemo Udruženju Pomozi.ba koje, kroz brojne humanitarne aktivnosti, pomaže ugroženim građanima širom naše zemlje- poručuje Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Inače, Novak Đoković je ovakvim reketom, koji se našao na aukciji, igrao i osvojio Wimbledon 2022. godine. Tokom svoje posjete Visokom, potpisao se na reket, čime je ovaj sportski rekvizit dobio najprije sentimentalnu vrijednost, a zatim i kolekcionarsku.

Udruženje Pomozi.ba se zahvaljuje anonimnim donatorima, a posebna zahvala ide kompaniji Mozzart, koja je prepoznala trenutak i reagovala sa izuzetnim iznosom od 15.000 KM.

Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire. Od svog osnivanja 2012. godine do danas, pomogli su oko 700.000 osoba kroz različite projekte i humanitarne akcije.