NK Novi Travnik uz Mozzart do novih pobjeda

Podrška regionalnog lidera mnogo znači u borbi za plasman u Prvu ligu

NK Novi Travnik uz Mozzart do novih pobjeda

Sponzorski tekst

U Nogometnom klubu Novi Travnik tresu mreže već 55 godina.

Tamošnji drugoligaš okuplja više od 120 talentovanih igrača u pet selekcija, a mogu se pohvaliti titulom dvostrukog prvaka Druge lige Federacije. Uz sponzorstvo kompanije Mozzart, uskoro kreću ka novim pobjedama u ovom rangu takmičenja, sa ambicijama da se domognu Prve lige.

„Sredstva koja smo dobili od kompanije Mozzart su nam dosta pomogla u funkcionisanju kluba, odnosno plaćanju tekućih troškova sezone za sve naše selekcije. Zbog toga želim da im se zahvalim na podršci u ime cijelog kluba“, kaže Arid Tatar, potpredsjednik NK Novi Travnik.

Seniorski tim je prethodnu sezonu završio kao 15. na tabeli Druge lige FBiH-
grupa Zapad. Kadeti se za bodove bore u Kantonalnoj ligi Srednjobosanskog
kantona, gdje su bili šesti, a pioniri, u istoj ligi, na osmom mjestu u svojoj konkurenciji. Pretpioniri su takmičenje završili na petom, a cicibani na prvom mjestu na nivou kantona. Sudeći po plasmanu najmlađih, klub ne treba da brine za svoju budućnost.

U bogatoj istoriji ostvarili su brojne uspjehe, od kojih su najveći dvostruka titula prvaka Druge lige FBIH Zapad i odigrane tri sezone u Prvoj ligi FBiH. Klub je iznjedrio mnoga poznata imena domaćeg nogometa, od kojih se izdvajaju Senad Kablar, Miodrag Tešić, Almir Tolja kao bivši golman reprezentacije BiH, Sabahudin Petak i Kristijan Pantić, futsal reprezentativci BIH, te Stjepan Radeljić i Silvio Ilinković, mladi reprezentativci BiH.

U narednom periodu prioriteti su im završetak infrastrukturnih projekta, kao i plasman seniorske ekipe u Prvu ligu FBiH. Uz podršku Općine Novi Travnik, kao i sponzorstvo regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, pred njima su nove pobjede.

Najnovije vijesti