Rijeka – AZ Alkmar, najveća kvota na svijetu u Mozzartu: Dvojka je 1,43!
Foto - EPA

Rijeka – AZ Alkmar, najveća kvota na svijetu u Mozzartu: Dvojka je 1,43!

Midhat Šljivak

Nigdje na planeti nećete pronaći veću kvotu na pobjedu holandskog tima na Rujevici, ali i na trijumfe Lestera, Rendžersa i PSV Ajndhovena

Grupna faza Lige šampiona je gotova, a danas se završava i Liga Evrope. Pred posljednje kolo ostalo je još šest nepopunjenih mjesta za plasman u šesnaestinu finala drugorangiranog takmičenja na Starom kontinentu. Mozzart je i za danas spremio promo kvote, najveće na svijetu.

RIJEKA – AZ ALKMAR, dvojka 1,43

Hrvatski tim je i prije početka takmičenja u Grupi F bio autsajder u konkurenciji Napolija, Sosijedada i AZ Alkmara. Uspjela je Rijeka da osvoji samo bod, i to prošlog vikenda kada je zagorčala situaciju Sosijedadu remijem (2:2) na Anoeti. AZ Alkmar mora da pobijedi ako želi sigurno da se nađe u narednoj rundi Lige Evrope. Gosti stižu na Rujevicu u najjačem sastavu sa novim treneom Paskalom Jansenom koji je zamijenio Arnea Slota.

U prvom meču u Holandiji bilo je 4:1 za domaći tim. Alkmaru je pobjeda imperativ, ali može i sa bodom da se nađe u narednoj rundi, ali za to mu je potreban trijumf Napolija na stadionu Dijego Armando Maradona protiv Sosijedada.

PSV – OMONIJA, kec 1,40

Kiparski šampion je trijumfom protiv Crvene zvezde poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona obezbijedio evropsku jesen. U konkurenciji Granade, PSV Ajndhovena i PAOK-a tim iz Nikozije nije imao šta da traži.

Ima samo četiri boda i posljednji je na tabeli. Gosti su bez šanse da se plasiraju u nokaut fazu. PSV je siguran putnik u šesnestini finala, ali će Filipsovci imati motiv da pokušaju da dođu do prvog mjesta u grupi. Granada bježi bod, pa ukoliko holandski tim pobijedi Omoniju, a ekipa iz Andaluzije ne trijumfuje u Solunu proitv PAOK-a, tim iz Ajdhovena biće na pol-poziciji u Grupi E.

LEH POZNANJ – RENDŽERS, dvojka 1,70

Četa Stivena Džerarda gazi ove sezone u svim takmičenjima. Tim iz Glazgova je lider škotske Premijer lige, na dobrom je putu da skine devotogodišnju vladavinu Seltika. Kolo prije kraja takmičenja u Ligi Evrope Rendžers je siguran u šesnaestini finala, ali želi da zadrži prvo mjesto u Grupi D iza Benfike. Za to je škotskom velikanu potrebna pobjedu u Poljskoj protiv Leha. Domaćin ima samo tri boda i nema nikakave šanse da nađe među 32 najbolja tima u drugorangiranom evropskom takmičenju.

LESTER – AEK, kec 1,43

Engleski tim je prebrinuo brige oko plasmana u narednu rundu Lige Evrope, ali Lisice žele sa tri boda protiv AEK-a da osiguraju prvo mesto u Grupi G. Lester ima 10 bodova, koliko i Braga, ali bolji međusobni skor, pa sve zavisi od čete Brendana Rodžersa. Atinjani imaju samo tri boda iz pet utakica, a čak četiri poraza. Lester je obe utakmcie na svom stadionu u Ligi Evrope dobio i to bez primljenog gola sa impresivnom gol-razlikom 7:0.

*NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.