Čudna sudbina spojila Pippena i odmetnutu Larsu - Tresu se od straha zbog 250 miliona koje nemaju
Bivši par zajedno pred sudom (AP Photo/John Smierciak)

Moraju pred sud

Čudna sudbina spojila Pippena i odmetnutu Larsu - Tresu se od straha zbog 250 miliona koje nemaju

Midhat Šljivak

Čudna sudbina spojila je legendarnog košarkaša Scottieja Pippena i njegovu bivšu suprugu Larsu.

Larsa i Scottie Pippen u braku su bili 24 godine. Vjenčanje se desilo davne 1997. godine, zvanično je okončan 2021. godine, iako se mnogo prije toga Larsa odmetnuta i svoje tijelo je poklanjala mnogo mlađim muškarcima.

Ipak, roditelje četvero djece spojila je čudna sudbina. Scottie i Larsa će se 2. maja naći pred sudom zbog tužbe izvjesne Chyvette Valentine koja traži odštetu od 250 miliona dolara.

Ova žena navodno je bivša ljubavnica legende Chicago Bullsa. Tvrdi da su je Scottie i Larsa zlostavljali i uhodili.

"Chyvette Valentine tvrdi da je Scottie koristio svoj status slavne osobe kako bi je uznemiravao, mučio i uhodio. Traži 250 miliona dolara odštete. Tužba je podnijeta sudu u Illinoisu", piše Page Six.

Oglasi

U istoj tužbi navodi se da je Pippen iskoristio utjecaj kako bi je proglasili mentalno nestabilnom osobom, a 2019. godine je tražila odštetu od 9.999 dolara za troškove koje je imala tokom njihove veze.

Larsa se također navodi u tužbi iako nije bila ni blizu Scottieja dok mu je Valentine bila ljubavnica. Tvrdi da joj je u ona uzrokovala duševnu bol.

Tako će nekad poznati par zajedno morati na sud. Ono što je sasvim jasno je to da Pippen nema ni blizu 250 miliona dolara da bi eventualno isplatio oštećenu.

Pippen je jedan od rijetkih košarkaša koji slavu nije baš najbolje naplatio. Igrao je pod očajnim ugovorom u Bullsima zbog vlastite greške i sumnje da će ostati bez ičega.

Oglasi

On je od NBA ugovora zaradio ukupno 110 miliona dolara. U prvih 11 sezona je uzeo 'samo' 23 miliona, a u ostatku karijere je uzeo 87 miliona.

Danas je međutim daleko od te cifre. Navodi se da je 'težak' oko 20 miliona dolara, no imao je brojna loša ulaganja zbog kojih je i ta cifra pod upitnikom.

Larsa također živi na visokoj nozi iako je daleko od bogatašice. Često je u društvu mlađih muškaraca, bila je u vezi sa sinom Michaela Jordana, pa je i ona u sigurno u strahu od tužbe jer cifru jednostavno nema odakle isplatiti.

Legenda Bullsa našla se u novom problemu. Nikako da ga krene u životu i konstantno donosi pogrešne odluke.

Najnovije vijesti