Mali fudbal-veliki rezultati: Oprema iz Mozzarta za KMF Čelinac

Iz ovog kluba potiču tri aktuelna reprezentativca BiH

Mali fudbal-veliki rezultati: Oprema iz Mozzarta za KMF Čelinac

Sponzorski tekst

Klub malog fudbala Čelinac osnovan je prije 15 godina, a do danas su igrali u rangu od Druge lige RS do Premijer lige BiH u kojoj su se takmičili pet godina.

 Iznjedrili su i tri aktuelna reprezentativca BIH, a novu sezonu nastavljaju u Drugoj ligi RS. Šampionski pehar ove godine mogli bi da osvoje u novim dresovima koje im je u znak podrške donirala kompanija Mozzart. 

-Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na podršci, mnogo nam to znači u ovom izazovnom vremenu. Kvalitetna sportska oprema nije baš povoljna, pa nam ova podrška znači, ne samo u materijalnom smislu, nego i kao podstrijek za naredna takmičenja i razvoj kluba jer postoji neko u BiH ko prepoznaje naš rad- kaže Željko Dubravac, predsjednik KMF Čelinac. 

U klubu trenutno imaju oko 50 članova u dvije selekcije- seniori i omladinci. Nekoliko talentovanih omladinaca već igra za prvi tim. 

Seniori su prošle sezone bili šampioni Druge lige RS, ali nisu imali sredstava da ove jeseni zaigraju u Prvoj ligi, pa su odlučili da ostanu u istom takmičarskom rangu. U tom smislu, donacija opreme iz Mozzarta im je od izuzetno velikog značaja, kako bi se vratili na stari put slave.

Mlađi igrači KMF Čelinac idu na Omladinsko takmičenje na nivou Lige Fudbalskog saveza RS. 

O potencijalima ovog kluba svjedoči činjenica da njihovi igrači Srđan Ivanković, Darko Milanović i Miloš Radujković trenutno igraju za državnu reprezentaciju. 

Najveći rezultati u istoriji kluba su osvajanje Futsal kupa RS u sezoni 2015/2016, te plasman u Premijer ligu BiH. Ranije su imali više trenažnih centara u Čelincu, kao i jedan u Banjaluci sa oko 170 futsalera mlađih od 16 godina, što je bio jedan od najbrojnijih fudbalskih pogona u državi. S obzirom na to da su se tada finansirali samo naplatom članirina, nisu mogli opstati u tom obimu, pa su poslije ispadanja iz Prve lige, rad kluba sveli na ekonomičniji nivo.

Ipak, plan im je da krajem ove ili početkom iduće godine opet pokrenu Školu fudbala. Nadaju se da će ponovo uspjeti da privuku veliki broj omladinaca jer su nekada bili inicijatori Omladinske lige RS u pionirskoj i kadetskoj kategoriji, te domaćini Mini balkanskog prvenstva na kojem su se takmičile selekcije od Slovenije do Makedonije.

Sada funkcionišu uz skromnu podršku lokalne zajednice, pa se uglavnom oslanjaju na pomoć prijatelja, mahom bivših igrača kluba. Tim više, podrška iz Mozzarta na putu daljeg razvoja im mnogo znači. 

Donacija ovom klubu stigla je u okviru tradicionalne akcije kompanije Mozzart „Novi dresovi za nove šampione“ kroz koju su da sada obradovali brojne klubove u svim ligama širom cijele BiH.