Londonsko prokletstvo: 16 mrtvih sportista sa OI 2012.
FOTO: EPA

Londonsko prokletstvo: 16 mrtvih sportista sa OI 2012.

Elena Baltacha, tenis - Velika Britanija (1983 - 2014)

Adnan Beganović

Iduće godine u Rio de Janieru će se održati Olimpijske igre, a nja istim zbog smrtnih slučajeva neće biti 16 sportista koji su branili boje svojih zemalja na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

Elena Baltacha je rođena 1983. godine u Kijevu, a preminula je 4. maja u Ipswichu od raka jetre. Otac joj je bio profesionalni fudbaler i zbog toga je odrasla u Engleskoj čije je državljanstvo uzela. Na Olimpijskim igrama u Londonu stigla je do 2. kola u kojem je poražena od Ane Ivanović. Od 2002. do 2012. bila je najbolja britanska teniserka, a najbolje plasirana na WTA listi je bila 2010. godine kada je zauzimala 49. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti