Odbojkaši Ljubinja uz Mozzart do vrha Premijer lige

Nastavak podrške na putu do uspjeha

Odbojkaši Ljubinja uz Mozzart do vrha Premijer lige

Sponzorski tekst

OK Ljubinje jedan je od najtrofejnijih odbojkaških klubova u našoj zemlji. Za više od šest decenija vrijednog rada, okitili su se brojnim odličjima i lansirali mnoga uspješna imena u svijet profesionalne odbojke. Stoga i ne čudi činjenica da je kompanija Mozzart nastavila da pruža podršku ovom premijerligašu na putu do vrha tabele.

Veoma smo zadovoljni interesovanjem koje kompanija Mozzart pokazuje za naš klub, pružajući nam podršku u kontinuitetu. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu imati dobru saradnju- poručuje Miladin Rudan, tehnički sekretar kluba.

Mozzart je ranije podržao i ženski sastav ovog kluba, a odbojkašice Ljubinja trenutno se takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske. Muški sastav se za bodove bori u najelitnijem rangu- Premijer ligi BiH, a uz nastavak podrške Mozzarta žele da napreduju na tabeli.



Koliko je odbojka popularan sport u Ljubinju među svim generacijama, svjedoči činjenica da ovaj klub ima 130 članova u svim selekcijama - od pjetlića do seniora.



OK Ljubinje je najuspješniji sportski kolektiv u takmičenju mlađih kategorija u muškoj selekciji na nivou BiH. Ljubinjci su svojevremeno igrali Prvu saveznu ligu bivše Jugoslavije, a bili su pobjednici Kupa BiH pet puta. Brojne sezone proveli su u Premijer ligi BiH, a dva puta su bili prvaci Republike Srpske, te pobjednici republičkog Kupa. Sa juniorskim sastavom su osvojili republičko takmičenje čak osam, a državno pet puta. Bili su državni kadetski prvaci i čak osam puta prvaci Republike Srpske za kadete. Njihovi pioniri su osvojili republički vrh 12 puta, dok im je to na državnom nivou pošlo za rukom pet puta.

Klub je iznjedrio mnoge reprezentativce koji su osvajači medalja na najvećim svjetskim takmičenjima. Jovo Đurić i Mladen Likić igrali su za bivšu Jugoslaviju. Njihov Đorđe Đurić je osvajač dva evropska srebra, svjetskog srebra i olimpijske bronze. Strahinja Kozić je igrao u timu osvajača Euročelendž kupa, Milorad Kovač i Anđelko Ćuk su reprezentativci Hrvatske, a Gojko i Božidar Ćuk igraju za reprezentaciju Crne Gore. Ranko Pupić, Đorđe Knežević, Danilo Ružić, Radoslav Janjić i Aleksandar Đurić trenutno su reprezentativci BiH.

Najveće želje su im opstanak muške selekcije u Premijer ligi BiH i plasman ženske ekipe u Prvu ligu Republike Srpske. Takođe, žele da pojačaju rad sa mlađim selekcijama, kako bi i oni što prije odgovorili izazovima takmičenja najvišeg ranga.