Uživo na Red Bull TV: Wings For Life World Run

Uživo na Red Bull TV: Wings For Life World Run

Endin Čaušević

Najveća globalna utrka na svijetu Wings For Life World Run, starta danas u 13 sati po našem vremenu, a trči se u istom trenutku na svim kontinentima. 

Zbog formata trke koji je takav da ciljna linija ne postoji, nego trka traje dok i posljednjeg trkača na stazi ne “ulovi” Catcher Car, i činjenice da se sama trka za nekoga održava po danu, za nekoga kasno u noći, jasno je da se sprema zanimljiv i uzbudljiv TV prenos koji će uključivati javljanje uživo sa svih flagship lokacija i lov na globalnog pobjednika.

Utrka se može pratiti uživo na: Wings for Life World Run 2023: live stream (redbull.com).

Wings for Life World Run je globalna humanitarna utrka koja se održava svake godine u maju pod motom “Trčimo za one koji ne mogu”. Jedinstvena je jer desetine hiljada ljudi širom svijeta sudjeluje na isti dan, u istom trenutku, po kiši, suncu ili snijegu, bilo da trče na jednoj od službenih lokacija ili gdje god se nalazili uz Wings For Life App Run.

Opis nije dostupan.

Puni iznos svih uplaćenih startnina odlazi na istraživanje ozljeda kičmene moždine, a to je moguće jer Red Bull pokriva sve administrativne i organizacijske troškove trke.

Zahvaljujući istraživanjima finansiranim od strane Wings for Life do sada David Mzee, Michel Roccati i Gert-Jan Oskam, među onima koji su se oporavili, uspjeli čak i nastupiti na Wings for Life World Run utrci vlastitim snagama, bez pomoći invalidskih kolica!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi