Još jedan Bosanac dominantan u NCAA
Foto: Marshall University

Ajdin Penava briljira

Još jedan Bosanac dominantan u NCAA

M. Šljivak

Nekadašnji omladinski reprezentativac BiH Ajdin Penava (20) ove sezone blista u NCAA ligi.

 

Penava je trenutno igrač treće godine na univerzitetu Marshall gdje iz utakmice u utakmicu igra zaista odlično i trenutno je na omjeru od preko 18 poena i devet skokova po utakmici.

Također, impresivan je i šut kojeg ima. Od šest odigranih utakmica je na nevjerovatnih 75 procenata šuta iz igre od čega je trojka preko 53 procenta, što su zaista čudesne statistike u košarci.

Ajdin je u svim segmentima igre ostvario značajan napredak. Činjenica da zaista briljira na prestižnom univerzitetu dovoljno govori o kakvom igraču se radi i u narednim godinama bi i reprezentacija BiH mogla dobiti još jedno dobro pojačanje u rosteru.

Pored Penave jako dobre sezone u NCAA ligi igraju još dvojica visokih igrača. Luka Garza je na prosjeku od 9.7 poena i 8.2 skoka na univerzitetu Iowa, dok je Samir Šehić sa 13,3 poena i osam skokova po meču, jedan od glavnih igrača univerziteta Tulane.

Top Komentari

Scarhead88
Oduvijek i u mladjim kategorijama pokazivao je da ce biti veliki talenat a sada to i dokazuje, roditelji odradili vrhunski posao poslavsi ga u Ameriku a ne da ostane ovdje jer bi propao kao mnogi talenti, samo me interesuje sta mu je sa sestrom jer je i ona bila odlicna kosarkasica Zelje.
10 0
fawkes
Inteligentan i svestran igrac, jos od U18 prvenstva sam vjerovao da ce uspjeti, a izgleda da je na dobrom putu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi