Penava ponovo nezaustavljiv za protivnike, briljirao i Šehić

Odličan učinak bh. košarkaša u NCAA

Penava ponovo nezaustavljiv za protivnike, briljirao i Šehić

M. Šljivak

Bh. košarkaš Ajdin Penava odigrao je još jednu fantastičnu partiju za univerzitet Marshall.

Njegov tim je na domaćem parketu pobijedio univerzitet Florida International rezultatom 76:66, a Penava je za protivnika bio potpuno nezaustavljiv.

Za 36 minuta na parketu bh. košarkaš je ubacio 25 poena, dodao je na to i 12 koševa i pet blokada uz odličan procenat šuta iz igre od 67 posto (10 od 15).

Ove sezone Penava igra najbolju košarku karijere. Trenutno je na prosjeku od 16.3 poena i 8.7 skokova po utakmici, ali najvažniji podatak je svakako da je prvi bloker NCAA lige sa prosjekom od 4.7 blokada po meču.

Fantastičan je sinoć bio i Samir Šehić u dresu univerziteta Tulane. Ovaj koledž je savladao Tulsu rezultatom 91:89, a bh. košarkaš je za 31 minut na parketu ubacio 21 poen uz samo tri promašena šuta (8 od 11).

Top Komentari

Amela Penava
25 POENA,12 SKOKOVA,5 BLOKADA... 103 BLOKADE DO SADA U OVOJ SEZONI PRVI BLOKER NCAA U SAD-u
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi