Tek je počelo, a već svi pišu o njemu: Mladić je spreman za veliki klub

Žele ga velikani

Tek je počelo, a već svi pišu o njemu: Mladić je spreman za veliki klub

Edmir Škorić

Na krilima Aleksandra Golovina Rusija je razbila Saudijsku Arabiju sa 5:0 u prvom susretu Svjetskog prvenstva.

Golovin je briljirao na otvaranju Mundijala u Rusiji, pa je s dvije sjajne asistencije i golom iz slobodnjaka pokazao da će biti pravi hit. O ovom momku mnogo se pričalo i sedmicama ranije, a sada je samo stigla potvrda njegovih kvaliteta.

Dvadesetdvogodišnji vezni nogometaš igra u CSKA Moskvi, ali nakon SP-a bi mogao spremiti kofere i napustiti Rusiju. Veliki klubovi su i ranije ludili za njim, a sada posebno žele ovog talentovanog nogometaša.

Za njega se zanimao Juventus, Manchester United i Arsenal, a interes će samo da raste kako vrijeme bude prolazilo.

Mnogi navijači su na Twitteru oduševljeno pisali o Golovinu, a navijači Arsenala traže od uprave da odmah reaguje i dogovori njegov transfer.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se statistike za današnji meč tiče, Golovin je imao 66 dodira, 25 od 35 pasova, pet uspješnih, tri od pet uspješnih pokjušaja prodora, jedan šut i jedan gol uz dvije asistencije. No, pravo lice može da pokaže tek u duelima s Urugvajom ili Egiptom jer, uz dužno poštovanje, Saudijska Arabija nije dorasla velikim takmičenjima.

Top Komentari

Blueboy
Cuj Arabija nije dorasla velikim takmicenjima,pa oni uvjek igraju na svjetskom a onda se javi Bosnjo i govori tko je dorastao nekom takmicenju kao da je BIH stalni takmicar velikih dogadzaja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti