Pogledajte vjerovatne sastave: Dalić spremio promjenu, Deschamps otkrio svoje karte

Sve je spremno za veliko finale

Pogledajte vjerovatne sastave: Dalić spremio promjenu, Deschamps otkrio svoje karte

Endin Čaušević

Veliko finale Svjetskog prvenstva igra se večeras na Luzhniki Areni u Moskvi, a za svjetski vrh bore se Francuska i Hrvatska.

Ljubitelji fudbala s velikim nestrpljenjem čekaju utakmicu finala Svjetskog prvenstva, a sigurno je da nas čeka spektakl u Moskvi. Selektor Francuske, Didier Deschamps, gotovo sigurno neće ništa mijenjati u početnom sastavu koji je trasirao svoj put do finala.

S druge strane, mediji u Hrvatskoj prenose da je Zlatko Dalić spremio jednu promjenu u odnosu na prethodne utakmice, a to će vjerovatno biti na poziciji desnog beka. Ivan Strinić najvjerovatnije neće početi današnje finale u Moskvi, a njegovo mjesto od prve minute trebao bi zauzeti Josip Pivarić.

Podsjećamo, Francuska i Hrvatska imaju pet međusobnih odnosa, a zanimljivo je da Vatreni nikada nisu uspjeli da poraze Trikolore. Francuska je slavila tri puta, a u dva navrata je bilo neriješeno. Ipak, Hrvatska danas ima priliku da upiše prvu pobjedu nad Francuskom koja bi sigurno bila najslađa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vjerovatni sastav Francuske: Lloris, Pavard, Umtiti, Varane, Hernandez, Kante, Matuidi, Pogba, Griezmann, Mbappe, Giroud.

Vjerovatni sastav Hrvatske: Subašić, Pivarić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Brozović, Rakitić, Modrić, Rebić, Mandžukić, Perišić.

Top Komentari

inter1
Strinic i Pivaric igraju na poziciji lijevog beka
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi