Šok za Romu, Milanov zlatni dječak za pobjedu u 95. minuti!

Džeko igrao 90 minuta

Šok za Romu, Milanov zlatni dječak za pobjedu u 95. minuti!

Edmir Škorić

U derbiju trećeg kola italijanske Serije A Milan je ugostio Romu, a susret je završen rezultatom 2:1 za domaće i to nakon gola u nadoknadi.

Milan je u prvom meču u sezoni imao 2:0 u Napulju, ali je izgubio 3:2, dok je Roma prethodno do večeras odigrala dva meča i osvojila je četiri boda - pobjeda u Torinu i remi s Atalantom u meču u kojem su Rimljani gubili 3:1.

Večerašnji duel na San Siru bio je važam za oba tima. Početak nije donio nikakva uzbuđenja, s tim da je Milan imao više posjed lopte i strpljivo je čekao svoju šansu, a prvi je zaprijetio Calabria, kada je u 16. minuti šutirao preko gola.

Pet minuta prije odlaska na odmor Milan dolazi do pogotka. Ricardo Rodriguez je sjajno ubacio s lijeve strane, Franck Kessie na drugoj stativi neometano pogađa za slavlje domaćih.

U petoj minuti nastavka Roma je imala sjajnu šansu, ali udarac Edina Džeke odlazi malo pored desne stative gola Donnarumme. U 59. minuti je Roma uspjela da izjednači, pošto je Federico Fazio nakon ubačaja iz kornera iskoristio neopreznost Milanovih igrača, pa je loptu zakucao u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije Gonzalo Higuain postiže gol, ali VAR je odlučio - ofsajd i ostalo je 1:1. VAR je "imao posla" i u 80. minuti, kada je Nzozi zabio gol, no evidentno je igrao rukom, pa je sudija Marco Guida nakon pregledavanja snimka utišao slavlje gostiju iz Rima.

Vučica je u nadoknadi iz kontre mogla do pobjede, ali Džeko se nije proslavio i iz dobre pozicije traljavo šutira, dok je Milan svim silama krenuo ka golu Olsena.

I onda u 95. minuti Higuain upošljava Cutronea, rezervista i zlatni Milanov dječak zabija za pobjedu i veliko slavlje domaćih!

Milan sada ima tri boda, Roma ostaje na četiri, ali Rossoneri imaju utakmicu manje, pošto zbog nesreće u prvom kolu nisu igrali protiv Genoe.

Serija A, 3. kolo:
Milan - Roma 2:1 (Kessie 40/ Fazio 59)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AMKO
Samo naprjijed Dijamantu glavu gore znas ti puno bolje
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi