Dva američka košarkaša izbodena u Rumuniji
Napadnuti američki košarkaš Darrell Bowie

Darrell Bowie i Joseph McClain stabilno nakon brutalnog napada

Dva američka košarkaša izbodena u Rumuniji

Darrell Bowie i Joseph McClain košarkaši rumunskog kluba Cuza Sport Braila napadnuti su i izbodeni u subotu navečer u rumunskom gradu Braili. Srećom, obojica su van životne opasnosti, no ozljede nisu bezazlene a košarkaši su pretrpjeli veliki šok.

Subotnju večer u Braili McClain i Bowie će pamtiti do kraja života. Na izlazu iz jednog trgovačkog centra napadnuti su od strane nepoznate osobe bez ikakvog razloga. 

Dvojac je htio smiriti napadača i mirno se udaljiti s lica mjesta no na izlazu ih je dočekalo neugodno iznenađenje. Desetak osoba ih je napalo na licu mjesta te im nanijelo više udaraca nogama i rukama po tijelu, a na kraju su i izbodeni noževima. 

McClainu su probodena pluća dok je Bowie imao nekoliko posjekotina na licu, vratu i abdominalnom području zbog čega je kao i njegov suigrač također podvrgnut operaciji u Floreasca Kliničkom centru u koji su prebačeni helikopterom. 

Policija intezivno traga za napadačima a vjeruje se da je ovim nemilim događajem završena karijera ovog dvojca, barem što se tiče igranja u Rumuniji i tamošnjoj ligi.

Top Komentari

Brzina99
Ovaj McClain je prošle sezone igro u Radničkom iz Goražda
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije