Monchi: Zabrinut sam, ali nisam pesimista

Sportski direktor Rome nakon poraza

Monchi: Zabrinut sam, ali nisam pesimista

Sportski direktor Rome Monchi poručio je nakon sinoćnjeg poraza njegovog tima u gostima od Real Madrida da je zabrinut, ali da nije pesimističan. 

Roma je izgubila od Reala sa visokih 3:0 u susretu 1. kola grupne faze Lige prvaka, a to je samo dodatno pogoršalo vrlo slab početak sezone rimske ekipe.

Monchi poručuje kako je uvjeren da će trener Eusebio Di Francesco pronaći rješenje za izlaz iz ove krize.

"Mi smo profesionalci i moramo raditi. Ovo je težak trenutak, ali ne smijemo gledati nazad, već moramo izvući nešto pozitivno iz onoga što smo vidjeli sinoć. Mislim da je, kada ste u teškoj situaciji, uvijek dobro gledati čašu kao polu napunjenu, ne kao polu praznu", rekao je Monchi i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovakvi periodi se mogu dogoditi u sezoni. Prošle sezone smo se također mučili u jednom trenutku, ali sada je drugačije jer nam se ovo desilo na samom startu sezone. Uvjeren sam da će Di Francesco pronaći način da nas izvuče iz ove situacije, zabrinut sam, ali nisam pesimističan. Kada su stzvari teške, to mi daje dodatni motiv da radim naporno".

Podsjetimo, Roma u narednom meču Serije A ide na gostovanje kod Bologne.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spicolini
Prodao sve što valja i zabrinut...
14 1
mer12
Vrati Radju i Srootmana idiote
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi