Fantastičan meč u Doboj Kaknju: Mladost - Željezničar 2:2
Tim iz Doboj Kaknja iz kola u kolo igra sve bolje i to su danas protiv vodećeg Željezničara pokazali

Domaći dva puta vodili, ali na kraju osvojili samo bod

Fantastičan meč u Doboj Kaknju: Mladost - Željezničar 2:2

Midhat Šljivak

Mladost i Željezničar podijelili su bodove (2:2) u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fantastičan meč viđen je u Doboju kod Kaknja, a na kraju je završilo 2:2, što je vjerovatno i najrealniji rezultat.

Odmah na otvaranju Željezničar prijeti. Zajmović dobro šutira u drugoj minuti, a golman domaćih Emil Velić sjajno brani.

Samo dva minuta kasnije Mladost uzvraća nakon kornera. Na dobar ubačaj Asanija kasni Isaković i propala je dobra šansa da domaći ugrozi gol gostiju iz Sarajeva.

Nakon toga se igra malo umirila, a mir prekida Željo šansom u 21. minuti. Dobar volej je uhvatio Asim Zec, a lopta odlazi preko gola.

Domaći su u 24. minuti pogodili okvir gola. Šutirao je Atajić sa 20-ak metara, matirao je Kjosevskog, ali goste spašava stativa.

Željezničar je potom ušao u period desetominute dominacije. Imali su gosti u 31. minuti odličnu šansu nakon udarca Krpića, Velić je siguran, a zatim golman domaćeg tima izbija loptu ispred Zeca.

Izveo je gostujući tim veliki broj kornera u tom periodu. Ipak, odbrana Mladosti je funkcionisala jako dobro i uspjeli su da se odbrane.

U finišu prvog dijela domaći tim stvara nekoliko odličnih šansi. Sadiković je u 43. minuti dobro šutirao sa gotovo 30 metara, Kjosevski brani, da bi već u narednom napadu Anđušić sjajno gađao sa distance, ali ovog puta je lopta otišla tik pored gola.

Hrabri napadi domaćih su se isplatili u 45. minuti. Sjajnu akciju završio je Bahrudin Atajić za prednost Mladosti na poluvremenu od 1:0.

Iako je Mladost nešto aktivnije ušla u drugo poluvrijeme Željezničar je taj koji je iskoristio svoju prvu šansu. Stevanović odlično ubacuje sa desne strane, a Asim Zec pogađa za 1:1.

Ipak, sedam minuta kasnije Mladost dolazi do novog vodstva. Sadiković je nanizao nekoliko dobrih driblinga, uposlio je Nemanju Anđušića, a ovaj prekrasno pogađa mrežu gostiju za prednost od 2:1.

Izvršio je potom Milomir Odović nekoliko izmjena. U igru je ušao i mladi Semir Dacić, da bi u prvom dodiru sa loptom postigao i gol. Stevanović ponovo dobro ubacuje sa desne strane, a Dacić sjajno pogađa za 2:2.

Velika borba viđena je do kraja meča. Željezničar je bio konkretniji, gosti su pokušali da dođu do pobjede, ali nisu uspjeli i na kraju je susret završen bez pobjednika (2:2).

Ovim remijem Željo je vrh tabele prepustio gradskom rivalu Sarajevu koji ima bolju gol-razliku.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Mladost - Željezničar 2:2 (Atajić 45', Anđušić 64' / Zec 57', Dacić 76')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Guzina, Anđušić, Marković, Atajić, Sadiković, Bojo, Hiroš, Asani, Mišić, Isaković.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Rodin.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Mladost dosta bolja na terenu .
18 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi