UFC doveo čovjeka koji će napasti Khabiba
Conor McGregor sigurno neće dobiti novi meč protiv Khabiba Nurmagomedova. Glavni favorit za meč s njim je Tony Ferguson, ali dovođenjem Bena Askrena očigledno da imaju kvarne namjere prema šampionu

Prvi trejd u historiji MMA sporta

UFC doveo čovjeka koji će napasti Khabiba

Midhat Šljivak

UFC čini sve kako bi sa trona lake kategorije skinuo dagestanskog borca Khabiba Nurmagomedova.

Očito je ovoj organziaciji itekako stalo da nađu čovjeka koji će pobijediti Khabiba i tako uništiti njegov perfektni skor (27-0), pa su se odlučili na prvu razmjenu u historiji MMA sporta.

Novi član UFC-a postao je neporaženi velteraš Ben Askren (18-0) koji je bio šampion Bellatora i ONE FC-ja.

Za Askrena UFC je u ONE FC poslao nekadašnjeg šampiona muha kategorije i veliku zvijezdu Demetriousa Johnsona, a Askren je već najavio kako mu je cilj borba sa Khabibom.

Na Twitteru je stavio meč protiv fantastičnog Rusa Andreya Koreshkova kojeg je prvi pobijedio i jasno je poručio.

"Zna li neko još nekog Rusa da bi volio biti ponižen na dobri stari domaći način", napisao je Askren.

Ipak, razlika u kilogramima je problem. Askren je u velter kategoriji u ONE FC organizaciji imao 84 kilograma i bio bi veliki izazov da se spusti na 70 kilograma i napadne titulu lake kategorije.

Međutim, UFC-u je cilj da Khabib dobije izazov, pa će pravila biti manje važna.

Top Komentari

damir bosnjak
ima vilicu za slimit ..tamam
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi