"U Beogradu želimo samo igrati fudbal i nemamo nikakve političke poruke, zbog toga Shaq ne igra"
Xherdan Shaqiri je jedna od glavnih tema ovih dana u Srbiji i navodno su mu navijači Zvezde spremili žestok doček. Ipak, Klopp je odlučio da smiri stvari i potvrdio je da Švicarac porijeklom iz Albanije ne putuje u Beograd.

Klopp potvrdio da Shaqiri ne igra na Marakani

"U Beogradu želimo samo igrati fudbal i nemamo nikakve političke poruke, zbog toga Shaq ne igra"

Endin Čaušević

Liverpool sutra igra u Beogradu protiv Crvene zvezde utakmicu četvrtog kola grupne faze Lige prvaka, a prema svemu sudeći Xherdan Shaqiri će propustiti ovaj meč.

Shaqiri je već danima glavna tema u srbijanskim medijima jer se piše da su mu navijači Zvezde pripremili pakleni doček zbog provociranja navijača Srbije na Mundijalu i pokazivanja albanskog dvoglavog orla. Čak je i švicarski reprezentativac u nekoliko navrata "bocnuo" navijače Zvezde, te poručio da se ne boji onog što ga čeka na Marakani.

Međutim, čini se da u Liverpoolu ne žele gledati ružne scene na sutrašnjoj utakmici, a Jurgen Klopp je napravio veoma pametan potez. Njemački stručnjak je odlučio da Shaqiri uopšte neće putovati na meč u Beograd jer ne želi da dodatno diže tenzije. Klopp je objasnio razloge zbog kojih je donio ovakvu odluku.

"Idemo u fantastični Beograd kao fudbalski tim da igramo fudbal. Ima dosta teških špekulacija i priča o tome kako će dočekati Shaqirija i iskreno ne znam šta nas očekuje. Želimo biti 100% fokusirani na utakmicu i fudbal i ništa drugo. Mi smo veliki klub, nemamo nikakve političke poruke. Cilj nam je samo da igramo fudbal i zbog toga Shaqiri neće putovati u Beograd. On je to prihvatio i rekao mi da razumije. Volim ga kao igrača i on je važan dio našeg tima, ali sutra neće igrati. O Beogradu sam čuo dosta lijepih stvari od prijateljia koji su bili tamo i drago mi je što ćemo sutra u ovom gradu igrati meč Lige prvaka", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Woyzeck
Ipak se ovdje radi o normalnom covjeku, koji razmislja... Sto ljudima na ovim prostorima nije svojstveno. Zasto mu treba vodi Sacirija, ako vec zna gdje ide, u kakvu dzunglu, medju poluzivotinje, kako cijeli svijet gleda na Balkan? Ovako lijepo, kao razuman covjek, dodje i bez ikakvih problema dobije 4-5 razlike, ostavi lijep utisak, vec od sledeceg vikenda igra dalje premijer ligu, zaboravivsi da je ikada i bio u ovoj nedodjiji. Ali tako razmislja normalan, razuman covjek. Dok ako bi se desilo da igra neka od reprezentacija ili timova sa ovih prostora medju sobom, nose se nozevi, bombe, ubistva, klanja... Ovaj tvoj komentar samo potvrdjuje moju pricu.
15 1
Keno
Klopp se ukakio jebali te oni sta im se ulizujes
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi