Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne momente
U proteklom kolu bilo je dosta sudijskih grešaka, posebno sudije Vladimira Bjelice u Mostaru na meču Zrinjski - Sarajevo

Katastrofalno suđenje u Mostaru

Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne momente

Edmir Škorić

U rubrici "Sporni momenti" u emisiji na BHT-u predsjednik Komiteta za suđenje Dragan Banjac je komentarisao sporne momente s premijerligaških mečeva.

Sedam situacija iz četiri utakmice su analuzirane, a pod posebnom lupom je bila utakmica Zrinjski - Sarajevo u Mostaru.

Sudija Vladimir Bjelica je bio u centru pažnje, a prva analizirana situacija je bila sporni penal za Sarajevo.

"Ovdje ćemo vidjeti, igrač Sarajeva je uzeo loptu, ide prema golu. Vidim blagi kontakt s rukom na ramenu igrača bijelih, nema kontakta s nogama, nema povlačenja, nema guranja i mislim da je sudija ovdje pogriješio i nije trebao dosuditi kazneni udarac".

Druga situacija sa spornog meča je korner nakon kojeg je Srajevo postiglo gol.

Banjac kaže da je sudija pogriješio, rekavši da je trebao biti dosuđen udarac za golmana, a ne korner nakon kojeg je pao gol.

Situacija 3 - penal za Zrinjski

"Dva igrača po metar daleko od igrača Zrinjskog, ovdje je suvišno bilo šta reći, ovo je greška sudije", zaključio je Banjac.

Zvijezda 09 - Čelik, sudija Haris Kalanjac, imao je nekoliko spornih odluka, a u emisiji je prikazan detalj kada je igrač Zvijezde pao u šesnaestercu.

"Apsolutno ispravna odluka sudije koji je dosudio simuliranje i dao žuti karton. Njegova odluka je ispravna":

Admir Šehović je dao drugi žuti karton Hadžanoviću na meču Sloboda - Široki Brijeg. Ispostavilo se to kao dobra odluka.

"Sam start koji se desio je takav da igrač zaslužuje žuti karton, čak možda i nešto više. Ispravna odluka i drugi žuti karton za igrača Slobode".

Željezničar - Tuzla City i dva detalja.

Penal za goste?

"Ispravna odluka, prekršaj se desio u kaznenom prostoru - kazneni udarac".

Faul za Želju kod trećeg gola gostiju?

"Igrač Plavih se okliznuo, nema nikakvog kontakta, povlačenja, dobra odluka sudije koji je pustio prednost".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na jednoj utakmici imamo ozbiljne propuste. Izvršit ćemo analize, a vjerovatno ćemo poduzeti i neke korake", zaključio je Banjac.

Top Komentari

hr hb
Gdje ste sada pitari oba vam gola nisu regularna a serete po drugima. Ubuduce prvo ocistite ispred svoje avlije pa se javljajte drugima...
72 110
Basha84
Jedan obicni laik za sudjenje koji je postavljen od strane vladajucih lopova! Covjek bez ikakvih referenci komentarise sudjenje onako kako odobri vrh... Zalosno kao i sve u ovoj drzavi!
80 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije