"Utakmica protiv Slobode bilo je naše najslabije izdanje ove sezone"
Foto: RK Gračanica

Prvi strijelac Premijer lige BiH za rukometaše

"Utakmica protiv Slobode bilo je naše najslabije izdanje ove sezone"

Emir Dindić

Rukometaši Gračanice pravo su otkrovljenje Premijer lige BiH. Prošlu sezonu, igrali su Prvu ligu FBiH, gdje su bili suvereni, a odmah nakon povratka u najveći rang bh. ranga nalaze se u samom vrhu. Damir Doborac proslavljeni bh. reprezentativac, a sada trener ovog tima sigurno je jedan od najzaslužniji za ovaj uspjeh, dok je prvi bombarder ovog tima Dino Hamidović.

Lijevi bek po vokaciji nezaustavljiv je za protivničke odbrane, te trenutno nalazi se na prvom mjestu liste strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Dosadašnji dio sezone smo odradili jako dobro. Upisali smo samo dva poraza od Sloge i Zrinjskog, ali moram reći da u tim susretima nedostajalo nam je i malo sportske sreće. Raduje činjenica da igramo jako dobro u gostima, što nam je donijelo sami vrh tabele. Moram da kažem da bez Damira Doborca našeg trenera, ovo ništa ne bi moglo biti moguće. Spremio nas je odlično fizički i taktički, te sav naš znoj došao je do izražaja na početku ove sezone"

Najvažnije da sam pomogao saigračima

"Na početku sezone izdvojilo se par ekipa koje pretenduju na sami vrh, te još uvijek je sve otvoreno. Mislim da je jako rano pričati o tome ko će osvojiti titulu. Moram da se osvrnem na utakmicu Kupa BiH sa Slobodom, odigrali smo našu najslabiju utakmicu sezone. Međutim sreća po nas da je još uvijek sve otvoreno, te sutra uz veliku podršku naših navijača očekujem prolaz dalje. Što se tiče mojih igara najvažnije je da sam pomogao svojim saigračima da ostvarimo dobre rezultate, te da trener može računati na mene u svakom trenutku. Zdrav sam i još uvijek jako mlad, te svakako da još uvijek mogu napredovati i biti bolji", završio je Hamidović.

Top Komentari

ja224
tako je dinoooo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi