"Džeko je godinama ključan igrač u velikim klubovima, Schick tek treba da se izbori za to"
Od dolaska u Romu iz Manchester Cityja Edin Džeko blista na terenima Serije A, ali i Lige prvaka. U 150 odigranih utakmica za Vučicu postigao je 80 golova (Foto: EPA)

Pavel Vrba uporedio Edina sa klupskim kolegom

"Džeko je godinama ključan igrač u velikim klubovima, Schick tek treba da se izbori za to"

Midhat Šljivak

Roma grupnu fazu Lige prvaka zatvara utakmicom protiv češkog prvaka Viktorije Plzen.

Ova utakmica je mnogo važnija za Plzen koji se sa moskovskim CSKA bori za plasman u Evropsku ligu, dok je Roma osigurala drugo mjesto i plasman u osminu finala Lige prvaka.

Pred večerašnji meč češki novinari su trenera domaćeg tima Pavela Vrbu upitali da uporedi njihovog reprezentativca Patrika Schicka i Edina Džeku.

Vrba je sasvim iskreno istakao da je Džeko u prednosti u odnosu na mladog Čeha i objasnio je zašto tako misli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam radio sa njima, ali Džeko je u prednosti u odnosu na Schicka. On već godinama igra u vrhunskim klubovima i jedan je od ključnih igrača, Schick još uvijek pokušava da se izbori za takvu poziciju", istakao je Vrba.

Meč Plzen - Roma igra se od 18:55 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Edin Djeko je naj bolji igrač svih vremena Bih,,smješno je porediti ga sa nižom klasom igrača,pominjanjem tog igrača,želi se dati značaj njemu,,E DJEKO JE MAJSTOR LIGE 5 NE ROME.PRIJATNO.
28 1
Raikkonen
Nije što je " moj" nego , mora Schik još pure da jede da bude na Edinovom nivou. 150 utakmica 80 golova. E bgm Schik ima još vremena da uradi u svojoj karijeri bar pola što je Džeko uradio ali gurnosi još 2 godine Edin je DEVETKA u Romi naravno ako ostane. A iz povjerljivih izvora Džekson završava karijeru u Rimu
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi