Veležu zabijao golove, sad stigao kao pojačanje: "Ponosan sam, ovo je veliki klub"
Foto: FK Velež

Sinan Samardžić za SportSport.ba

Veležu zabijao golove, sad stigao kao pojačanje: "Ponosan sam, ovo je veliki klub" · Intervju

Posljednje pojačanje FK Velež u zimskom prijelaznom roku je Sinan Samardžić. Dojučeračnji igrač Jedinstva iz Bihaća je bio prilično tražena roba, svojim igrama je skrenuo veliku pažnju na sebe, no na kraju u cijeloj priči najkonkretniji i najkorektniji je bio mostarski klub.

Samardžić (22) je u prisustvu direktora Veleža stavio paraf na ugovor do kraja sezone, s opcijom produženja, a s novim klubom je već otputovao na pripreme u Tursku, gdje će se kroz utakmice pokušati nametnuti treneru Rahimiću. Prve impresije su više nego pozitivne... 

"Jako sam sretan što sam došao u Velež, ipak radi se o najboljem timu u 1. ligi FBiH s velikim ambicijama. Znam svoje kvalitete, vjerujem da ću se prilagoditi brzo na novu sredinu i samim tim ispuniti očekivanja kod navijača i čelnika kluba", javio se Samardžić iz Turske za SportSport.ba.

O Veležu zna mnogo, a riječi hvale za klub su imali i njegovi bivši saigrači.

"O klubu su mi sve najbolje rekli i prijatelji Ekrem Hodžić i Almin Abdihodžić koji su imali priliku nositi Veležov dres. U proteklom periodu sam pratio mnogo klub, ambicije nisu samo Premijer liga BiH, nego i više od toga. Ja sam veoma mlad, no vrlo dobro znam šta je Velež i ponosan sam što sam došao u klub u kojem su igrale velike legende poput trenera Ibre Rahimića, zatim Vahida Halilhodžića, Dušana Bajevića..."

Razgovarao je i sa trenerom Rahimićem, svjestan je šta se očekuje od njega.

"U razgovoru s trenerom Rahimićem zaključio sam da planira od mene napraviti još boljeg igrača i to mi se jako sviđa. Potpisao sam ugovor do kraja sezone, no želja ljudi u klubu je da ostanem na duži period, mada svjestan sam da će dosta toga ovisiti i od onoga što pokažem. Trenutno nisam baš spreman, iza mene je duga pauza, ali imam dovoljno vremena da se spremim do prve utakmice."

Velež mu bio redovna mušterija

Priznaje kako nije imao namjeru napuštati Jedinstvo. Izbora nije imao...

"Moji planovi su bili da ostanem u Jedinstvu, odradim cijelu sezonu i ispoštujem profesionalni ugovor, ali zbog situacije koja je nastala u klubu morao sam razmišljati o drugim opcijama. Bilo ih je, hvala Bogu, ali poziv Veleža nisam mogao odbiti. Interesantno je, da sam u tri utakmice koliko sam igrao dosad protiv Veleža postigao tri pogotka. Pratio je to očito i trener Rahimić."

Navijačima Veleža je dao i obećanje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mogu obećati navijaćima da ću se boriti na terenu do posljednjeg atoma snage, kao i da ću van terena biti potpuni profesionalac. Vjerujem da će ovo biti jedna uspješna epizoda", kazao je Samardžić i na kraju uputio zahvalu svom bivšem klubu Jedinstuv, kao i Sili nebeskoj, za podršku koju sam imao u proteklom periodu.

Ekspedicija Veleža će, podsjećanja radi, na pripremama u Turskoj će boraviti do 10. februara. U planu je odigravanje četiri prijateljske utakmice, a protivnici će biti Kairat (Kazahstan), Sibir (Rusija), Farul Constanta (Rumunija), Vorskla (Ukrajina).

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stadion s kravama,ovcama i kozama oko njega.Istočnomostarski čobani i Podveleške seljačine.Veliki klub!?Naravno ko i i svemu u vas na jeziku i u fikcijama.Zrinjski može dovesti koga hoće iz Sarajeva ili Želje a vi slavite dolazak igrača iz Bihaća.Kad se vratite opet ćete biti dobri sezonu,dvije pa opet sunovrat.Ne možete konkurirati Tuzli koja ima puno više para od vad a jedva ostaje u ligi.O onim u vrhu kojim nikada nećete parirati osim u jednoj utakmici ne treba ni trošiti riječi.Jadnici.Financijski ćete biti uvijek dno Premijer lige BiH.
1 7
nemozetako
Meni je zapala za oko jedna stvar. Velez napadaju navijaci klubova koji su u velikim problemima, a Velez nije. Da su oni u dobroj situaciji i tabelarno i finansijski ne bi oni komentarisli kontra Veleza. Navijaci klubova koji rade kvalitetno(nemaju finansijskih problema) ne ukljucuju se na teme nego samo navijaci Celika Zeljeznicara i Olimpika. Samo ja njihove izljeve ljubomore prema svemu sto drugi dobro rade a kod njih u klubu ne funkcionise ne smatram kao misljenje kompletnih navijaca tog kluba, nego njihovo vlastito. Drzite se avoje avlije i trusite se da na neki nacin pomognete napretku svog kluba, a ne da komentarisete druge, jer samo pokazujete da vam je Velez itekako interesantan, iako to negirate. MUSVDG
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi