Može li Lionel Messi srušiti nestvarni rekord Cristiana Ronalda?
Lionel Messi je blizu toga da sruši rekord Cristiana Ronalda po broju hat-trickova u Primeri

Argentinac igra u fantastičnoj formi

Može li Lionel Messi srušiti nestvarni rekord Cristiana Ronalda?

S. Pašalić

Lionel Messi je u utakmici španske Primere koja je odigrana u subotu između Seville i Barcelone postigao hat-trick u pobjedi katalonskog tima od 4:2.

Iako je Barcelona gubila u dva navrata Messi je po ko zna koji put spašavao tim sa Camp Noua te sa svojom sjajnom igrom i novim hat-trickom donio pobjedu Barceloni.

Bio je to ukupno 50. hat-trick ukupno u karijeri, a 44. u Barceloni čime je pokazao zašto će ostati legenda katalonskog tima.

Ipak Messi je i dalje iza Cristiana Ronalda koji je ostvario 51 hat-trick u svojoj karijeri, a od toga su 34 bila u dresu Real Madrida u Primeri, dok Argentinac od svojih 50 hat-trickova ima 32 u Primeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom da je Ronaldo sada u Juventusu, Lionelu Messiju još malo nedostaje da sruši rekord Portugalca i upiše svoje ime u historiju španske Primere.

Kada se pogledaju igre koje trenutno pruža igrač Barcelone, mnogi su mišljenja da će Messi s lakoćom prestići Ronalda jer smatraju da igra najbolji nogomet u karijeri.

Top Komentari

Alkma
Messi je naj bolji svih vremena Ronaldo je strasan igrac ali mu do damu nije
1 6
Bronson94
Zabio bi ronaldo vise golova i hat trickova da je sa 16-17 godina doso u real ko messi u barcu, u spanjolskoj ligi koja je po meni smijesna, gdje imas 4-5 jakih klubova od kojih 3 igraju toplo/hladno zadnjih godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi