Bogat program u NBA ligi, noć obilježili Harden i Randle

"Monstruozne" partije

Bogat program u NBA ligi, noć obilježili Harden i Randle

U noći sa petka na subotu u NBA ligi je odigrano osam utakmica. Viđeno je nekoliko zanimljivih duela, a noć su obilježili Julius Randle i James Harden.

Houston Rocketsi su na svom terenu savladali Phoenix Sunse rezultatom 108:102. Viđena je dosta zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj nijedna ekipa nije uspijevala steći značajniju prednost.

Na kraju su ipak Rocketsi bili bolji, a ključnu ulogu u pobjedi svoje ekipe odigrao je James Harden. "Brada" je susret završio sa 41 poenom, devet skokova, 11 asistencija i šest ukradenih lopti.

Detroit Pistonsi su na svom parketu ugostili Lakerse koji su sinoć bili bez LeBrona Jamesa. Pistonsi su odigrali dobar meč i slavili laganu pobjedu rezultatom 111:97.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Langston Galloway sa 23 poena, dok se kod Lakersa istakao JaVale McGee sa 20 poena i 13 skokova.

Giannis Antetokounmpo je svoje Milwaukee Buckse vodio do gostujuće pobjede nad Miami Heatom.

Bucksi su slavili rezultatom 98:113, a Greek Freaku je nedostajala jedna asistencija za triple-double pošto je meč završio sa 33 poena, 16 skokova i devet asistencija na svom kontu.

Portland Trail Blazersi su kao gosti savladali New Orleans Pelicanse prije svega zahvaljujući odličnoj zadnjoj dionici. Konačni rezultat je bio 110:122, a Blazerse je do trijumfa predvodio Damien Lillard sa 24 poena, dok je McCollum dodao poen manje. Naš Jusuf Nurkić je upisao triple-double sa 11 poena i 12 skokova. Dodao je i pet asistencija.

Kod Pelicansa se istakao Julius Randle koji je ubacio rekord karijere. Krilni centar Pelicansa je utakmicu završio sa 45 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Rezultati:

Pistons - Lakers 111:97
76ers - Kings 123:114
Wizards - Hornets 110:116
Rockets - Suns 108:102
Heat - Bucks 98:113
Pelicans - Blazers 110:122
Spurs - Kincks 109:83
Clippers - Bulls 128:121

Top Komentari

Master_ya
Nurkic triple double sa is 11 poena i 12 skokova?? Valjda double double
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi