Ko je 'debeljuca' koji napada Anthonyja Joshuu?

Andy Ruiz želi da šokira svijet

Ko je 'debeljuca' koji napada Anthonyja Joshuu?

Midhat Šljivak

Anthony Joshua će 1. juna u Madison Square Gardenu braniti pojaseve prvaka teške kategorije protiv meksičko-američkog borca Andyja Ruiza.

AJ je prvobitno pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO prvaka trebao braniti protiv Jarrella Millera, ali je ovaj pao čak na tri doping testa, pa je umjesto njega u borbu uskočio Ruiz.

Radi se o čovjeku koji u karijeri ima samo jedan poraz. Doživio ga je 2016. godine od Josepha Parkera u borbi za WBO naslov, ali mnogi vjeruju da su sudije zbog domaćeg terena bile naklonjene novozelandskom borcu.

Ruiz na prvi pogled ne izgleda kao opasan bokser. Ima poprličan višak kilograma, ali njegove borbe govroe da se radi o zaista sjajnom borcu.

Klasični je to meksički borac. Zna se dobro potući, uvijek je spreman za nokaut i iako djeluje kao 'debeljuca', itekako je brz u svojim pokretima.

View this post on Instagram

I do all the talking in the ring. I come to fight and never take a step back. Everything I’ve been through has been a stepping stone for this moment. I’m blessed beyond my wildest dreams to have my fans and supporters every step of the way. I’m coming to dethrone a King June 1st. #joshuruiz #snickers #stylesmakefights #andyruizjr #boxeo 🇺🇸🇲🇽🥊🇬🇧 gracias a toda la raza y Latinos que me dan apoyo. A la gente de Argentina que me manda mensajes y España, Brazil y varios diversos lugares que me apoyan gracias por la confianza y amistad. Esta victoria es para todos ustedes que siempre creyeron en mi desde mis inicios en sólo boxeo. Vamos con todo y sin ningún paso para atrás.

A post shared by Andy Ruiz Jr (@andy_destroyer13) on

Iako je u karijeri imao 33 borbe Ruiz je sada pred najvećim izazovom. Protivnike je do sada uglavnom lagano dobijao, ali izuzev Parkera nije imao neko veliko ime za rivala.

Svjestan je da ima šansu života, ali pitanje je koliko može protiv Joshue. On je uvjeren da može puno i tvrdi da je nepobjediv kada je na težini od 111 kilograma.

"Cilj mi je da do borbe sa Joshuom dođem na 111 kilograma. Kada sam na toj težini, znatno sam brži i nepobjediv sam. Iako sam tek nedavno imao borbu, odmoran sam i spreman. Spreman sam za rock 'n' roll", rekao je nedavno Ruzi.

U posljednjem meču održanom 20. aprila ovaj bokser je pobijedio Nijemca Alexander Dimitrenka prekidom u petoj rundi, a interesantno je da je u ovaj meč ušao sa više od 118 kilograma.

Protiv Joshue će sasvim sigurno biti spreman da pokaže šta zna. Sigurno je da želi šokirati svijet, ali bez dileme je u ovom meču potpuni autsajder.

Top Komentari

Zoilomas
znaci.. ubit ce ga Joshua.. bilo bi cudo da ziv ostane
2 0
Lona
Ovaj umišlja da je novi Butterbean.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi