Samo se čeka zvanična potvrda: Poznati detalji Džekinog transfera u Inter

Novo pojačanje Intera

Samo se čeka zvanična potvrda: Poznati detalji Džekinog transfera u Inter

Admin Čaušević

Prvo pojačanje Intera u eri Antonija Contea bit će Edin Džeko!

Džeko je jučer boravio u Milanu gdje je završavao posljednje detalje vezane za transfer, a italijanski mediji su objavili i detalje ugovora.

Sportmediaset piše kako su Roma i Inter pronašli zajednički jezik te da će Nerazzurri kapitena bh. reprezentacije platiti 13.5 miliona eura.

Džeko koji ima 33 godine će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni.

Mediji na Apeninima navode kako je sve dogovoreno te da je preostalo da Džekin transfer bude ozvaničen.

Da je praktično sve završeno moglo se zaključiti i iz današnje izjave selektora bh. reprezentacije Roberta Prosinečkog.

"Je li završio u Milanu ili nije to ne znam danas dolazi na okupljanje i sutra ga to možete pitati kada bude davao izjavu. Svi očekujemo da on ode tamo gdje će mu biti dobro, da će završiti s Interom i da ćemo svi biti zadovoljni", rekao je danas Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularnog Dijamanta u narednih 10-ak dana čekaju utakmice s Finskom i Italijom te je za očekivati da tek nakon reprezentativnih obaveza transfer bude i ozvaničen.

Džeko je dres Rome nosio od 2015. godine. Poslije teške prve sezone u naredne tri je postao ljubimac tifoza Vučice, posebice prošle sezone kada je rimski klub odveo do polufinala Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
Zelji kita! Ista regija, nema paaraaaa... da je otisao u Tursku dobili bi, ovako kurko...
25 8
budala
navija za Milan a oblaci najodvratniji dres na svijetu, smradu
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi