Još se ne zna broj učesnika rukometne Premijer lige

Prekinuta sjednica Upravnog odbora

Još se ne zna broj učesnika rukometne Premijer lige

Admin Čaušević

Rukometni premijerligaši su počeli pripreme za narednu sezonu, a da još uvijek ne znaju tačan broj svojih protivnika. 

Sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH je prekinuta jer nije usaglašen tačan broj učesnika Premijer lige za narednu sezonu.

Naime, ligu je trebalo činiti 15 ili 17 klubova, međutim do glasanja nije došlo jer predstavnici FBiH nisu bili za to da se Liga popurnjava po principu 1+1.

Članovi UO s područja FBiH su bili za to da u Premijer ligu upadnu dva kluba iz Federacije, a jedan iz RS-a što predstavnici manjeg bh. entiteta nisu prihvatili.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nastavak sjednice je planiran za 20. august u Doboju, a rukomtna Premijer liga bi trebala startati 20. augusta.

Top Komentari

mile90
napravite ligu sa 40 klubova da se ispune želje i tahiroviću i šahmanu i ovom i onom. smijurija se pravi, a pitanje je koliko će klubova moći financijski podnijeti to, radije napravite juniorku i kadetsku ligu na državnom nivou, bit će zaninmljivije nego gledat ove islužene igrače i poluamatere.
4 0
rajvosa46
Pa zar nije najlogicnije 16 klubova.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi