Zmajevi bez prava na kiks

BiH čeka Lihtenštajn

Zmajevi bez prava na kiks

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras duelom protiv Lihtenštajna nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nakon četiri odigrana kola, selekcija koju predvodi Robert Prosinečki nije blistala. Osvojena su samo četiri boda, pa doslovno do kraja kvalifikacija bh. tim nema pravo na kiks.

BiH je protiv selekcije Lihtenštajna veliki favorit. Ova selekcija još uvijek je bez ijednog osvojenog boda, a nije postigla nijedan pogodak.

Međutim, s obzirom na to da smo se u prethodnim utakmicama itekako opekli, oprez vlada u našoj selekciji i Lihtenštajn se neće podcijeniti.

O svemu dovoljno govori izjava kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke.

"Mislim da smo puno kvalitetniji i od Finske, a na kraju smo izgubili... Vjerujem da ćemo bez obzira na sve pobijediti meč. Danas više nikoga ne smiješ podcijeniti. Moramo dati sve od sebe i ne razmišljati o narednom meču. Prosuli smo dosta bodova i pobjeda protiv Lithenštajna će nam dati samopouzdanje da i meč protiv Armenije odigramo što bolje i donesemo rezultat koji svi očekuju", kazao je Edin.

Prosinečki: Prava na kiks više nemamo, pritisak je sve veći

Selektor Robert Prosinečki jasan je kako prava na kiks više nema...

"Sigurno da mi samo možemo razmiljati o pobjedama u naredna dva meča da bi kasnije mogli doći do nekih meč lopti u oktobru mjesecu kada igramo protiv Finske i Grčke. Neće biti promjena u sastavu. Imamo poslije tri dana i meč sa Armencima, pokušat ćemo neke igrače sačuvati ako bude dobar rezultat pred kraj meča. Ne bježimo od toga da smo favorititi, moramo dobiti Lithenštajn. Ako uđemo kako treba, mislim da neće biti problema", rekao je Robi i dodao:

"Mi sada moramo oba ova meča dobiti. Pritiska ima nakon posljednja dva poraza, normalno da ima. Ali, tako je to u ovom poslu. Siguran sam da ćemo biti pravi i dobiti meč i onda ćemo imati veće samopouzdanje. Više nemamo pravo na kiks pa je logično da je pritisak sve veći".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susret BiH - Lihtenštajn igra se večeras na Bilinom polju od 20:45 sati.

Kladionica Mozzart vidi selekciju Bosne i Hercegovine kao apsolutnog favorita u ovom duelu. OVDJE pogledajte kompletnu ponudu.

Top Komentari

BJB1
Zar je upitna pobjeda protiv Lihtenstajna?!pa na sta spadosmo ,bruka.a najgore kad sataremo mocni Lihtenstajan s 5 komada onda smo u nebesima i svakog mozemo pobjediti,do iduce.utakmice naravno.
7 0
GAAzIJaaaA
Vječito nemamo prava na kiks, sa bezbroj HISTORIJSKIH UTAKMICA, u kojima u 99% slučajeva izlazimo POGNUTE GLAVE. ali hajde DVOZUBIM JE TO NAČIN ŽIVOTA, u NJIHOVIM GLAVAMA SVI BAS MRZE..SUDIJE su krive sto nas je FUDBALSKA VELESILA FINSKA vratila na FABRIČKE POSTAVKE..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti