"Sin mi može igrati za Srbiju, nisam ga uopšte obećao BiH"

Oglasio se i otac mladog fudbalera

"Sin mi može igrati za Srbiju, nisam ga uopšte obećao BiH"

Veliku pažnju u srbijanskoj, ali i bh. javnosti, izazvao je slučaj mladog fudbalera Čukaričkog Stefana Kovača.

Iako je rođen u Beogradu, od najmlađih dana ovaj 20-godišnji fudbaler nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine, no kako je u međuvremenu skrenuo pažnju na sebe, imao je namjeru da zaigra za Srbiju.

Kovaču je i stigao poziv selektora mlade reprezetacije Nenada Milovanovića, ali na kraju nije mogao da se odazove, jer je, navodno, njegov otac još dok nije bio punoljetan potpisao ugovor da će nastupati samo za Bosnu i Hercegovinu.

Nije se dugo čekalo da svoju verziju priče ispriča i stariji Kovač, otac Milko, prema čijim riječima ne postoji niti jedan dokument da je sina obećao Bosni i Hercegovini.

"Kažu da sam navodno potpisao neki papir da Stefan može samo da igra samo za BiH. Odgovorno tvrdim da nisam", rekao je za Žurnal Milko Kovač, otac prvotimca Čukaričkog, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Živim u Srbiji 34 godine, dijete podržavam kao sportistu, ali ne želim da neko svali krivicu na mene, a da nisam imao nikakvog uticaja. Nikada ne bih pravio probleme Stefanu. Iskreno volio bih da dobijem bilo kakav papir, a znam da istog nema i da mi pokažu moj paraf da sam na smetnji djetetu. Da se razumijemo, ako je čak Stefan u FS BiH 2015. bilo šta potpisao kada je bio maloljetan ni taj potpis ne može da važi. Znači da je nešto drugo u pitanju..."

Kovač je inače porijeklom iz Foče, a prije nego što je došao u Čukarički igrao je za mlađe selekcije Crvene zvezde.

Top Komentari

dragonBH
ma ko vas ****.. ne trebaju nam oni koji sanjaju tudji grb, a igrat za nas taman da je messi!
17 0
Mungos
Boli nas kurac, nek igra za koga hoce.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi