Conteova radna etika prelazi sve granice: Znate šta je uradio igračima sinoć nakon pobjede?

Disciplina na prvom mjestu

Conteova radna etika prelazi sve granice: Znate šta je uradio igračima sinoć nakon pobjede?

Edmir Škorić

Jedni igrači Intera slavili, drugi trenirali.

Nakon sinoćne pobjede Intera nad AC Milanom (2:0), trener Antonio Conte poslao je igrače koji nisu sudjelovali u derbiju da treniraju na terenu San Siru, dok su se njihovi saigrači tuširali i slavili u svlačionici.

Ovaj mali čin pokazuje Conteovu suludu radnu etiku i vrijednost koju on daje napornom radu i usredotočenosti.

Upravo je disciplina najvažnija stvar kod Contea, koji je odmah kada je došao u Inter "prozračio" svlačionicu, potjerao Icardija i Nainggolana, a igračima davao priliku ove sezone samo na osnovu onoga što su pokazali na treninzima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Takve metode donose rezultata, pošto Inter ima četiri pobjede u četiri kola Serije A, a između ostalog posljednja je upisana 'u gostima' kod ljutog rivala Milana. Jedini kiks je doživio Inter u Ligi prvaka, kada je remizirao na Meazzi sa Slavijom iz Praga (1:1).

Inter je lider Serije A sa dva boda više od Juventusa, a u petom kolu igraju protiv Lazija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PAZZAINTERAMALA
Da malo bolje pratis Inter znao bi da ovo Konte radi odkad je stigao , oni koji ne udju u igru treniraju poslje utakmice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi