Prosinečki: Čuo sam se sa Džekom, on je otpao... Ibišević? Sam je sve rekao!

Selektor BiH govorio za SportSport.ba

Prosinečki: Čuo sam se sa Džekom, on je otpao... Ibišević? Sam je sve rekao!

Samo 15-ak sati prije okupljanja našeg fudbalskog nacionalnog tima stigle su užasne vijesti za selektora Roberta Prosinečkog. 

Jedan od dvojice naših najboljih igrača Edin Džeko se povrijedio. U pitanju je povreda jagodične kosti zbog koje će Edin morati na operaciju.

Prosinečki nam je potvrdio da je on izgubljen za naredne mečeve.

"Čuo sam se sa Džekom odmah nakon utakmice. Otišao je na snimanje, morat će sutra na operaciju. On je izgubljen za sljedeće mečeve... Vidjet ćemo šta i kako dalje, na nama je da igramo, pa kako god...", kazao je Prosinečki za SportSport.ba pa dodao:

"Sutra počinjemo sa pripremama, treba sve malo da se slegne, tek su tri sata prošla otkad se povreda desila... Vidjet ćemo šta i kako dalje".

Nekadašnji reprezentativac BiH Vedad Ibišević igra u sjajnoj formi, ali se sam prije dvije godine oprostio od nacionalnog dresa i na njegov povratak ne treba računati u narednim mečevima... To je potvrdio i sam selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ibišević se sam oprostio. Za njega je reprezentacija završena priča i ja tu ne mogu uraditi ništa. On zbog toga svakako nije opcija...", poručio je Prosinečki.

Okupljanje Zmajeva zakazano je za sutra u Zenici, a prvi meč igramo protiv Finske u subotu od 18.00 sati.

Top Komentari

Darkwood
zuti ne s.ri, mi taj luksuz nemamo da biramo igrače. Da si trener kako treba, Ibiševića bi nazvao i objasnio situaciju, i da nam je potreban ko budali šamar, vjerujem da bi ti se vedo odazvao, ali pošto si nako osrednje trener ne razumiješ ti to kako ide.
39 11
Miky007
Ma džaba 3 Džeke u napadu, zabićemo 3, a primićemo 4 komada...Odbrana je na nivou neke amaterske lige!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi