Još jedan nogometni ponos sa Sicilije pred ponorom

Catania 'nestaje'

Još jedan nogometni ponos sa Sicilije pred ponorom

Edmir Škorić
Teme:

Nakon pada Palerma, u Italiji je još jedan sicilijanski nogometni ponos pred potpunim financijskim krahom.

Catania diše na škrge i pitanje je može li da se spasi. Nekadašnji član Serije A zapao je u ogromne probleme i sada kao član Serije C nalazi se pred bankrotom.

Desetorici nogometaša je saopšteno da mogu da potraže novi klub jer Catania nema mogućnost da ih nastavi plaćati, a među njima i Nana Welbeck, igrač koji je nastupao za Mladost i Sarajevo u Premijer ligi.

Catania je posljednji put u Seriji A igrala 1993. godine, a klub je ranije i 2014. godine bankrotirao.

Pomalo je tužno da regija poput Sicilije nakon Palerma ostane i bez Catanije, klubova koji su nekada bili dio lijepe italijanske priče, ali odavno nisu tamo gdje bi trebali biti.

Top Komentari

Manager95
STA BA 1993? IGRALI LJUDI 2006 SERIU A
1 0
Zenicanin
nema mafije nema para
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi