Ukrajinskog šahistu pronašli mrtvog u stanu zajedno s djevojkom

Ugušili se

Ukrajinskog šahistu pronašli mrtvog u stanu zajedno s djevojkom

Edmir Škorić

Beživotno ukrajinskog šahiste Stanislava Bogdanovicha (26) pronađeno je pored tijela njegove djevojke, također šahistkinje, u stanu.

Navodno su umrli gušenjem dušikovim oksidom, poznatijim kao plin smijeha.

Na pronađenim tijelima nije bilo znakova nasilja, ali istraga će se tek izvršiti.

Prema Mashu, kanal društvene mreže Telegram, Bogdanovich (26) i Vernígora (18) imali su glave prekrivene polietilenskim vrećama, a pored njih su bili baloni s dušikovim oksidom.

Veliki ukrajinski majstor je 2013. godine bio prvak u šahovskom prvenstvu Ukrajine.

Nedavno je Bogdanovich igrao za Rusiju protiv svoje Ukrajine na internetskom turniru, pa je uključen u bazu podataka "Mirotvoretsa", web stranice ukrajinskih nacionalista, kao "sudionika u propagandnim akcijama Rusije".

"Ne bi bilo dobro kada bih igrao protiv onih koji mi pružaju toliko gostoprimstva", napisao je tada Bogdanovich na društvenoj mreži.

Top Komentari

GigantMostarski
Ja ne znam ko u ovo moze povjerovat. Iza ovog netko stoji. Tko i sto nemam pojma al stvarno da umru tako jos ove vrece na glavu stave pa stvarno nevjerovatno
1 2
omer
A zasto ne kazete gdje su ih pronasli? U kojem gradu i drzavi? Kako mrzim ovakve novinare koji izostavljaju najbitnije detalje vijesti.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti