"Oči su mi gorjele, nikada se nisam osjećao tako loše"

Prvi igrač u Italiji sa koronavirusom

"Oči su mi gorjele, nikada se nisam osjećao tako loše"

Edmir Škorić

Defanzivac Alessandro Favalli drugi je igrač koji je u Italiji testiran pozitivno na koronavirus.

Favalli igra u Seriji C, a početkom marta osjetio je simptome koji su ukazivali da je postao žrtva zloćudnog virusa.

"Probudio sam se 2. marta osjećajući se nelagodno. Imao sam vrućicu, glavobolju i oči su mi gorjele. Već sam tokom noći imao simptome, drhtajući zbog prehlade. Postao sam sumnjičav jer sam gripu već imao u januaru. Zvao sam porodicu i svi su imali iste simptome", kazao je Favalli, dodavši:

"Prije nekoliko dana smo imali porodičnu večeru i odmah sam znao šta sve imamo. Nikada se nisam plašio zbog sebe i nikada se nisam osjećao tako loše. Bio sam više zabrinut za svoje rođake zbog različite dobi i različitih zdravstvenih stanja".

Favalli koji igra za Reggio Audace u Seriji C otišao je u samoizolaciju, ali smatra da je napravljena greška jer vlasti nisu dovoljno ozbiljno shvatile šta se dešava.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio sam iznenađeni što su profesionalni klubovi i lige željeli i dalje da igraju. Čak i iza zatvorenih vrata je bila pogrešna odluka. Siguran sam da bi odmah stali da su u to vrijeme pronašli igrača iz Serije A pozitivnog na koronavirus", poručio je.

Inale, prvi igrač Serije A sa koronavirusom bio je stoper Juventusa Daniele Rugani, koji je 11. oktobra saznao rezultate.

Top Komentari

hanson
Saznao za virus prije nego sto se i pojavio buahahahbuahahaha
0 1
hanson
11 oktobra buhahahahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi