Wade ispričao priču o prvom susretu s Iversonom: Mali, odigraj šta...

Bio mu je idol

Wade ispričao priču o prvom susretu s Iversonom: Mali, odigraj šta...

Midhat Šljivak

Dwyane Wade je obilježio proteklih 15-ak godina NBA lige.

Čuveni košarkaš oprostio se prošle sezone kao jedan od najboljih bekova lige u tom periodu, a u jednom showu otkrio je kako je po prvi put upoznao svog idola Allena Iversona.

Dogodilo se to u jednom kasinu gdje je Iverson znao ostaviti milione dolara.

"Bio sam s Eddiejem Jonesom. Znao je da mi je Allen Iverson moj omiljeni košarkaš i želio me upoznati s njim. Sjedio je za kockarskim stolom, a ja sam stojao pored njega. Bacio mi je čip od 1000 dolara i dobacio je: 'Mali, odigraj šta'. Uložio sam 500 dolara na stol, a ostalih 500 sam stavio u džep jer sam tada bio švorc", rekao je Wade.

Iverson je u karijeri zaradio oko 250 miliona dolara. Međutim, veliko bogatstvo nije uspio zadržati i njegova vrijednost je trenutno oko milion dolara.

Top Komentari

Keno
A sad ovaj Wade ima preko 100 miliona
2 0
Zulfikar
Veliki A.I. je najveci talenat ikada. Istina spickao je ogromno bogastvo ali za koju godinu ce ponovo poceti dobijati dobru lovu od ugovora kojeg je potpisao, kao da je znao da ce sve spickati i da ce mu zena dosta toga uzeti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi