Šampion pobjedom krenuo u odbranu naslova!

FK Sarajevo slavio u Krupi na Vrbasu

Šampion pobjedom krenuo u odbranu naslova!

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

FK Sarajevo pobijedio je u 1. kolu Premijer lige BiH kao gost ekipu Krupe rezultatom 0:2.

Otvoreno se igralo u Krupi na Vrbasu od prve minute. Igrači su bili rastrčani, željni igre, bilo je tu i nekoliko pokušaja, ali nije bilo pravih šansi u početnih 20-ak minuta.

Bordo tim prvi ozbiljnije prijeti u ovom meču. Igrala se 26. minuta kada je prvo Tatar iz slobodnjaka šutirao, Kolak brani, a zatim u nastavku akcije golman domaćeg tima brani i udarac Đokanovića.

Nakon toga tempo igre je opao. Krupa kontroliše igru, ali nijedan tim nije uspio da dođe do šanse za pogodak, pa se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Žestoko je bh. šampion ušao u drugo poluvrijeme i u 48. minuti je već poveo sa 0:1. Tatar ubacuje, Velkoski pokušava, a Mandić pogađa vlastitu mrežu za prednost od 0:1.

Već u narednom napadu lako su gosti mogli povesti i sa dva gola razlike. Ivan Jukić i Benjamin Tatar propuštaju dvije velike šanse i ostalo je 0:1.

Krupa nakon primljenog gola ponovo je nešto ofanzivnija. Dujaković u 65. minuti dobro šutira, brani Kovačević.

Pet minuta kasnije utakmica je riješena. Dosuđen je penal za goste, sudija je smatrao da je nakon udarca Handžića Makitan igrao rukom i pokazao je na bijelu tačku. Defanzivac domaćih je isključen, a Benjamin Tatar sa 11 metara pogađa za 0:2.

Bordo tim je bez većih problema održavao prednost do kraja. Šansu za igru dobio je i novopridošli Matthias Fanimo, a odmah je isprobao i udarac, no brani ga Kolak.

Do kraja meča Krupa ima odličnu šansu u 90. minuti. Rezervista Andrejić je pogodio stativu, ali ostalo je 0:2 i bh. šampion je pobjedom krenuo u odbranu naslova.

Premijer liga, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa - Sarajevo 0:2 (Mandić 48'ag, Tatar 71'p,)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kasikara
Sa ovakvom ekipom mogu sanjati odbranu titule, jedino da im opet namjeste...Nidje veze treba realan biti
6 28
FK_Lew.
0 : 2 uz opustenu I laganu igru bez 4 igraca koja nisu MOGLA igrati I + fanimo I mustadanagic su odmarali cijelu utakmicu I na to sve Sarajevo dvije godine nije igralo na umjetnoj travi Kmeee kmeeeee
19 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi